Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jasminka ne dipr!Ne možeš se historijom baviti sa nepostojećim i nestvarnim likovima, to samo mitomani mogu!
@lale gator a sta je s inglourious basterds SDA Kretencino
gluoerde, sama u tekstu govori o "historijskom događaju" šta vam nije jasno da.e.b.i.l.č.i.ne??🐒🍌🍌🍌🍌
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Pored svih istinitih , potresnih, nevjerovatnih ljudskih prica i pretuznih sudbina, ne mogu da shvatim da neko pise fikciju kad je u pitanju genocid u Srebrenici? Kakva crna fikcija zeno?! To samo ostavlja prostora zlotvorima da i dan danas negiraju genocid! Sram te bilo
Jasmila ako si mislila praviti film o Srebrenici on je morao biti zasnovan na cinjenicama, dogadjaji u Srebrenici ne mogu i ne smiju biti fikcija
Hasane, sta si s njima radio, njima je samo novac u glavi, briga njih kakao ce tebi biti!
Čemu svdja, sve se da riješiti.
Ovaj što je napisao da se jasmila bavi umjetnošću... 🤣🤣🤣🤣 Da te brat prosvijetli, jasmila se bavi fondovima namijenjenim za ispiranje mozgova već labilne omladine.
taj i druge "uratke" kojekakvih "umetnika" tamo gdje car ide pješke
svaka cast ovom covjeku sta je prezivio, ali nebudi babun niti ni ovi komentatori babuni. zena nepravi dokumentarac, vec fakin FILM! njeno je pravo i sloboda daga odrezira kako ona to smatra najboljim.
Aide kaze Nije ni Bilo. . .
@rzazuta Zato cijenim onog Spilberga i svakog jevrejskog režisera.Nema labavo kod njih samo onako kako je bilo.Nikome se nedodvoravaju.Zna se ko je bio žrtva a ko koljač.Naši fgr-ovci snimaju filmove da se dodvore komšijama.Gade mi se.
Mnoge bi interesovao film o iseljavanju stanovnistva od 1992 pa do danas, koliko je ljudi otislo, gdje su I sta rade, u kojim zemljama pa onda neki osvrt na to ko je ostao, kakvih je razmjera kokuzluk, sta rade privatnici sta ovi na budzetu I tako to od cega se zivi. Ovaj o genocide akobogda necu gledat sta ce mi to u zivotu, svaki ste dan pretvorili u ratni.
Prijatelju, ako si ti prodao prava na knjigu, kao sto vjerovatno jesi, mislim da ti je uzalud priča. Dalje, i ranije se eksponirao kao jedini pravi poznavalac događaja unutar enklave jula 95, iako ima i drugih prezivljeli sudionika. Nisam ni zato da se činjenice mijenjaju, ali ni jedan film ne prenese knjigu ili događaje 100%, zato uvijek na engleskom prije početka ovakvih filmova piše based on a true story.
I neka je napisao sve od slova do slova. Jasminka pisam ti se na izmisljeni scenarij. Bez obzira na sve, svijet treba da dobije sliku stvarnih dogadjaja, ovako ce samo mitomani jos vise srati da je sve izmisljeno. Kako si samo glupa!
Suština je u tome što se radi o igranom, a ne o dokumentarnom filmu i što autor filma, u svakom slučaju, ima pravo i obavezu da unese svoje viđenje u sve to. U protivnom, ne bi scenario i režija ni trebali. Međutim, ovdje su emocije i sjećanja suviše jaki, pa razumijem i Hasanovu reakciju. Ipak, mislim da je Jasmila ima pravo biti umjetnik.
O čemu ti bona lupas Jel historijski ili nije
Plati raji dnevnice žgibo jedna!!
Ovi sto pljuju ca biti u prvim redovima da se busaju u prsa kad Zbanic opet pokupi nagradu
@Dado dijasporitus Nece - to ce raditi ovi kameleoni balijski profiterski poput Hadzihafizbegovica koji je POSEBNO DOBAR s istocnim i zapadnim komsijama/susjedima (radi licnog interesa).