Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa naravno, kad je karijerista pa snima filmove koji jako DOBRO odgovaraju medijima zapada, gdje je glavni krivac islam i burka. Pametna je nasa Jasmila, pa napravi film koji ce joj dati masu medalja u Evropi, bez obzira na kvalitetu filma, VAZNO je da je skontala da napravi film o radikalnom islamu, to je najinteresantnija i najpotpaljenija tema u EU, gdje zivim, a ima ih samo sakica. U 5,5 milionskoj Danskoj 35 zena nosi niqab, a porezniske novce vlada trosi na zestoku kampanju protiv njih. U Svedskoj ih je 54 sto nose niqab, a zemlja ima 9 milijona stanovnika, i ovdje se samo o tome prica.??! U OSTALIM EU zemljama je jos gore. Ne cudi me ako se ponovi KRISTALNA NOC, a sjeti te se mi Bosanci smo na racun pripadnosti islamu (od kojih nas majoritet nije niti stuo), pobijeni i protjerani pred ocima Evrope. Neka Jasmila dobija medlalje za redatelja po Evropi sto vise, ne bi li stigla u Holivud, ko shisha ako nas opet pocnu klati, bitna je njena karijera.
@baltazar, potpuno se slazem, dala nam je auto go :(
\'Ne mogu ga razumjeti i nije im jasan ni motiv ni poruka\' Za motiv nije tesko naci odgovor. Islamizacija Europe je populisticka tema. Vehabizam na pragu EU je dodatni senzacionalisticki element. Kad to dvoje spojis, populizam + senzaciju = $$$. A sto se tice pouke, to je individualna stvar i iskreno govoreci, mislim da ovaj film nema dubljeg znacenja.
ja nisam gledo film al sigurno je lijepa drama,pokaziva kako su muslimani fini ljudi a zapadnjaci blesavi i misle da su superiorni a na kraju svi cemo ruke nizase i u rupu.
Gledala sam film sa puno nade. I razocarala se. Jasmila je dotakla sve a nista nije rekla. Po meni, vehabije mogu koristiti film za svoju propagandu. Prikazani su kao neka civilna organizacija koja se samo moli i uci, obrazuje djecu u kampovima u prirodi, puni paznje jedni za druge, neshvaceni, od okoline a tako dobronamjerni. Poruka filma moze lako biti da se \"pravovjerni\" trebaju kloniti \"razularenih\" modernih zena koje su zaboravile svoju vjeru pa gole hodaju po dunjaluku, piju, puse...cak razmisljaju da pobace dijete Muslimana zato sto je pravi Musliman i vjernik.. Nekoliko mojih prijatelja stranaca me je pitalo o cemu je, uopste film, i sta hoce da kaze. Ne mogu ga razumjeti i nije im jasan ni motiv ni poruka. Zaista mi je zao, ali film je fakat bezvezan i bas sam se razocarala.
ONA JE U PRAVU DA SU BOSANCI TUPAVI I GLUPAVI
Samo od nje su ruzniji tvoja baba i mama, a onda mogu misliti kako si ti \"lijep\"
GAY it\'s O.K.:) Sta se stidis, pa svi primjecuju da imas gay sklonosti, sto glumis frajera ovdje i napadas ženu koja bi stala u odbranu takvih kao ti cccc...
veze ona sa zivotom nema, a stalno gura nos tamo gdje joj nije mjesto...ako nesto hoces da snimas onda trebas izuzetno poznavati tematiku, istrazivati, analizirati...a ne na osnovu prica cula kazala...ona vlastito vidjenje dogadjaja pokusava predstaviti kao nesto objektivno i realno...a isti slucaj ce biti i sa Angelininim filmom zato je ova glupaca i podrzava
Zakleo bih se da je bolja u krevetu od režiranja filmova
dakako da smo tupavi i glupavi....
Uz Snijeg, ja glupljeg filma od ovog njegog nisam vidio ... protracen 1 i 30 min zivota.
Jasmila izgleda GLUPOOOOO ponasa se glupo , film je nikakakv, dobija nagrade od onih kojima odgovara a centa nece na gledanosti zaraditi jer je LOSH svi potrcali Andjelini nosom u a n u s nebil ih primjetila i to sve one pobijegulje, da su mogli i na Mars bi pobijegli i otamo vikali kako je narod zaosto a ne kako je narod napadnut, i kako je dan danas pod okupacijom. JASMILA NE BI TI DAO NI DA MI P O P U S H I S H K R AV O @@simpatija , idi se malo polizi sa njom upotrijebite i kakve spravice mozda ovaj put dozivite i vrhunac,
Excuse me, who is Jasmila?
Ako jedna rijec ne pogodi cilj, tisucu rijeci gubi smisao. Gadjati me stereotipom umno ogranicenog Bosanca/ke - gadjas uprazno. Na zapadu rodjena, dan danas izvan granicaBiH i apsolutno svjesna, da zapad nije garant za gradjanstvo, kulturu i toleranciju, no, sto zelim reci, da me ne mozes tek tako zgaziti i u kalup stisnuti. Sto ljudi, sto cudi i isto toliko misli i misljenja. Bakirinu izjavu na stranu, slazemo se. Za Jasmilinu reakciju .. ocekivala sam neku vrstu stvaralackog doprinosa, veci stepena reflektivnosti. Iznenadio me tup i arogantan pristup, NEkultura dijaloga. Duboka rijeka mirno tece a pametan covjek govori tiho!