Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jao sto ne mogu vise ovih \"tragicnih\" prica. Shvatam da se desio zlocin u BiH krajem proslog stoljeca ali brate sada svaku inspiraciju, svaku temu treba ekranizovati, napraviti pricu O RATU, pa evo logicki krenite, koliko je... nasih filmova snimljeno o ratu? 99%? Moguce, da. Dajte neki film o ljubavi, neki triler, neki horror, manite se vise ratne tematike i gluposti.
Kako niko da snimi film o onom CRNOM sto je dosao na svijet zahvaljujuci srpskom SILEDZIJI nad muslimankom. Ne odobravam silovanje ma o kome da se radi, ali ispada da su samo muslimanke bile silovane i ne vjerujem u brojke koje su kruzile i jos uvjek kruze u propagandne svrhe.
Gledala sam film..za razliku od vecine ovdje..koji pricaju a neznaju o cemu.Film jeste inspirisan ratnim desavanjem-silovanjem..i nigdje se vise ne provlaci u prici.Paznja je okrenuta ka odrastanju djecaka u Domu za ne zbrinutu djecu,manipulaciju i ne brigu drustva i drzave.doduse..kraj filma je ne dorecen..prazan...muzika je....mrak...Prati emotivno radnju.
Nisam pogledao film, ali mislim da su za muziku mogli koristiti pjesmu Jelena od grupe Bolero. Ta pjesma je posvecena majci jednog clana grupe koji je ostavljen u sirotistu. \" ... nikada se nismo sreli, vremena nismo imali, da mi oci obrises, da mi ruke milujes...\" cini se prikladna za ovaj film :)
@Neka; To sto bi ti bosnjake tjerao svaki dan da gledaju takve filmove, ne pije vode. Ako treba nesto na silu da nauci onda budi siguran da od toga nema nista, samo se sjeti da vi svaki dan 5 (pet) puta klanjate i ucite, pa nista niste naucili. Lakse vam udje metar u pedu nego milimetar u glavu.
I treba nam filmova s tom tematikom...u stvari, ja bih bosnjake tjerao da svaki dan gledaju dokumentarce i filmove koji govore o ratu i stradanju, lako brate zaboravljamo..
cudno da je preskocio SFF i tek sad premijera..i jos su mi malo cudne recenice gornjeg teksta : \"Mirela Lambić smatra da njena uloga Amile nosi neku emociju filma koja je važna za cijelu priču. Njen je stav kao glumice da vjeruje kako svaki lik u filmu postoji i da je stvaran.\"
Sto se palis ako se pronalazis u prici, nije sramota priznati, lakse ces prevazici taj problem.
@realista hocu samo opomenuti da se iz postovanja prema zrtvama \"ratna tematika\" ne naziva \"glupostima\". A to, sta, ko i kako snima naravno da moze i treba biti predmet diskusije.
za@igman, hoces li to da se i tvom vanbracnom sinu snima film u buduce. Kani se te namjere,nego se prihvati svoje drage zenice i uzivaj, kakvo tvoje hebavanje tudjih zena-ta su vremena prosla.
Predosjećam da će ovaj film će biti nominovan za Oskara!
\"...ratne tematike i gluposti. \" Cinik, j.e.b.e.m. ti majku bezobraznu!
Kandicka kaze: sve u dure
Da li se zene u crnom slazu sa ovim?
@cinik, potpuno se slazem