|

Dubrovnik pretvoren u filmski studio: Uskoro počinje snimanje filma "Robin Hood: Origins"

Dubrovnik pretvoren u filmski studio: Uskoro počinje snimanje filma "Robin Hood: Origins"
97
Piše: El. B.
12.2.2017. u 13:28
82
komentara
97

dijeljenja
1/13 Foto: Klix.ba
2/13 Foto: Klix.ba
3/13 Foto: Klix.ba
4/13 Foto: Klix.ba
5/13 Foto: Klix.ba
6/13 Foto: Klix.ba
7/13 Foto: Klix.ba
8/13 Foto: Klix.ba
9/13 Foto: Klix.ba
10/13 Foto: Klix.ba
11/13 Foto: Klix.ba
12/13 Foto: Klix.ba
13/13 Foto: Klix.ba
Nakon serije "Game of Thrones" i filma "Star Wars" u Dubrovniku uskoro počinje snimanje filma A kategorije "Robin Hood: Origins". Na Stradunu se postavljanje scenografije privodi kraju, a historijska jezgra Dubrovnika već je poprimila izgled srednjovjekovnog riječnog doka u Engleskoj. Klix.ba vam donosi fotografije kulise za snimanje holivudskog filmskog spektakla o Robinu Hoodu.
Prvi elementi u obliku drvenih kućica postavljeni su još u decembru prošle godine, a radovi na scenografiji na Stradunu su intenzivirani.

Stradun koji je ovih dana već okovan kulisama drvenih pročelja i portala je prvi dio ulice Nottinghama. Snimanje će se odvijati i u Ulici sv. Dominika, na predjelu iza Katedrale, u podnožju tvrđave Minčeta te u Posatu koji je za potrebe snimanja prigodno posut zemljom čime je dodatno upotpunjen dojam koji ostavljaju drvene konstrukcije. Studijski dio snimat će se u Budimpešti.

Snimanje počinje 20. ili 21. februara i trajat će do sredine marta, a u Dubrovnik stižu velika glumačka imena poput oskarovca Jamiea Foxxa kojem je pripala uloga Little Johna.

Robina Hooda igrat će mladi Taron Egerton, a uloga Marion pripala je Irkinji Evi Hewson, kćerki frontmena grupe "U2". Ben Mendelsohn dobio je ulogu nottnghamskog šerifa, a u Dubrovnik stiže i zvijezda franšize "Pedeset nijansi" Jamie Dornan, koji u filmu igra brata Robina Hooda, Will Scarlett.

Plan je da ovo bude prvi film u trilogiji koja bi se također snimala u Dubrovniku.

Film režira Otto Bathurst, a jedan od producenata filma je i slavni glumac Leonardo DiCaprio.

Cijeli projekt će uključivati više od 800 ljudi. Produkcija filma procjenjuje se na 150 miliona dolara, dok će promocija koštati dodatnih 100 miliona dolara.
Prijavi grešku


Komentari (82)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...