Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da krenemo redom, kako i treba. Dragan Bjelogrlić nas je godinama uveseljavao sa svojim filmovima ( prije agresije naravno). Neki od tih su opisani kao loši ili dobri filmovi. Međutim, ova najnovija promocoija režiserskog debija krije u sebi veoma duboku problematiku i poruku. ovdje neću da ulazim u raspravau kakav je glumac Tifunović ili Bjelogrlić već nešto sasvim drugo. Naime odmah po okončanju promocije usljedile su izjave kojim se pokušava saprati \"sram i stid\" nošenja majice ili izjave da je nekome žao što general nije prisustvovao premijeri ili nešto slično. Odgovor na ovo došlo je od nadležnog ministarstva RS (čitaj genocidne tvorevine-jedine na svijetu) zabranilo daljnje prikazivanje filma. Sada dolazi najznačajniji trenutak. Povratkom u Beograd, po ekspresnom postupku,saziva se konferencija za štapmu kako bi se gosti Sarajeva obratili srpskoj naciji. Konferencija se iskoristila da se popljuje Sarajevo, njeni građani i ljubitelji ove umjetnosti na jedan vrlo perfidan način.
steta sto film nece biti prikazan u srpskoj metropoli na palama, ali cuo sam da ce biti festival najbolji guslara istocne Bosne to ce biti rokacina.....
nisam gledo..al kazu dobar pravo...snima se i nastavak...
vidjela. odlican. muz..naravno fudbalski manijak, zna pricu. elem, odlicno bjelogricu.
Dobar, gled\'o.