Meeting Point
0

Dragan Bjelogrlić u Sarajevu predstavlja "Montevideo, Bog te video"

Sarajevo-x.com
Film "Montevideo, Bog te video", debitantsko rediteljsko ostvarenje srbijanskog glumca Dragana Bjelogrlića, premijerno će biti prikazan pred sarajevskom publikom u petak, 4. marta u kinu Meeting Point sa početkom u 20.00 sati.

Sarajevskoj publici će se na premijeri predstaviti dio ekipe filma predvođen rediteljem Draganom Bjelogrlićem.

Riječ je o najgledanijem domaćem filmu u Srbiji u protekloj godini. U svega osam sedmica vidjelo ga je više od 400.000 gledalaca. Fipresci Srbija filmu je pored priznanja za najbolji domaći film prošle godine dodijelio i nagrade za najbolju režiju, scenarij i fotografiju.

"Montevideo, Bog te video" snimljen je po motivima istoimene knjige Vladimira Stankovića i govori o uspjehu reprezentacije Jugoslavije na Svjetskom prvenstvu u nogometu u Montevideu 1930. godine i osvajanja trećeg mjesta na Prvom svjetskom prvenstvu.

Glavne uloge fudbalera koji su bili u reprezentaciji, koja je učestvovala na prvom Svjetskom prvenstvu u Montevideu, tumači nova generacija mladih srbijanskih glumaca: Miloš Biković, Petar Strugar, Viktor Savić, Andrija Kuzmanović, Aleksandar Radojičić, Uroš Jovčić, Nenad Heraković, Ivan Zekić, Bojan Krivokapić, Rade Ćosić, Milan Nikitović, Aleksandar Filimonović. Njima se pridružuju i kolegice: Nina Janković, Danina Jeftić, Tamara Dragićević, kao i trinaestogodišnji Predrag Vasić.

Uloge u filmu tumače i poznata glumačka imena: Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Nebojša Ilić, Milutin Karadžić, Branislav Brstina, Sergej Trifunović, Srđan Todorović, Slobodan Boda Ninković, Anita Mančić i mnogi drugi.

Film "Montevideo, Bog te video" će nakon svečane premijere, od subote, 5. marta igrati na redovnom repertoaru kina Meeting Point u terminima od 18.30 i 21.00 sat.