Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Propis islama ne dozvoljava da joj se vide vrat, uši i zamalo dekolte. Vjerovatno nije ni njena nana, na koju se poziva, ovako nosila mahramu. Zbog toga ovakav nacin nosenja mahrame mnogi dozivljavaju kao modni detalj, a ne vjerski simbol i imperativ.
@Zmaj Gorinič Bošnjo bolan ne bi bio Bošnjo da on tu nešto svoje ne ubaci i još hvali i opravdava tako nešto. Mada bolje je i ovako po meni, nego da se obukla NA IZVOLITE, ako me shvataš
simbol opresije u svijetu. Upravu je i svaka casst Nije ovdje(u odnosu na svijet) problem marama samo nego i zofri ,nausnice ,pisljiva snala u kosi,tj lazni moral ,sranja svakodnevna vezana za smetlje ispred tudjih vrata a svoja.....ne dao Bog svi savrseni,pametni a Boze iss Boze niss
Marama Marama Marama Kakva crna marHamam
Da je religija izbor ne bi po rodjenju bila ove ili one vjere(zavisno od roditelja). Sto se tice pokrivanja to nikako ne moze biti izbor ,to je nametnuto od strane religije, pritiska roditelja, prijatelja opcenito vaseg drustva, a vi imate iluziju izbora. A to kako ljudi ne nauce nista u dzamiji, pa sam koncept religije je protiv kritickog i naucnog razmisljanja , religiju trebas prihvatiti na osnovu prica pjesmi i to je to , nema dokaza , u vecini tih prica nema ni logik.
Nema ni u jednoj religiji izbora, u sta ti vjeruju roditelji automatski i ti u to vjerujes , jer te filuju svojim uvjerenjima od rodjenja.
@korisnicko vime Pokrivanje ne doprinosi smanjenju broja silovanja, to je mit. Medju 10 zemalja s najvecom stopom silovanja je i par islamskih zemalja. Nego ovi sto guraju kulturu pokrivanja koriste taj argument da bi opravdali svoje stavove.
Potpuno pogresan koncept. Navodi se izbor nosenja hidzaba, iako religija natura taj oblik za zene (ovdje mislim na sve religije). Svaka, u svom konceptu, primorava zenu da nosi pokrivalo. Tu se ne radi o izboru, nego o prihvatanju religijske uniformisanosti. Da pojedinac sam spozna Boga i svoj nacin povezanosti sa Njim, moglo bi se razgovarati o izboru. Ovako je to samo 'lijeganje u brazdu', pod krinkom izbora.
@Sticenik Izvini al šta te tjera da komentarises nesto, a nisi do kraja upoznat sa temom. U našoj Svetoj knjizi postoji dio u kome se ljudima naređuje da žene moraju biti pokrivene. Kraj priče.
@montypython2000. Njega komentar na neki nacin vrijedja. Ne zna kako odgovorit i zasto ga vrijedja, ali utuvljena 'apsolutna' istins, tjera ga na to. Tu i dolazi do rusenja cjelokupnog koncepta. Ako su svete knjige apsolutna istina, kakav je onda moj izbor? Meni to bazdi na fasizam. Ne mogu biti vjernik van standardiziranih normi?
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Kako se samo uvlači ta ideja da je hidžab neko prosvijetljenje. Od onog britanskog časopisa koji je kao prvu hidžabulu na naslovnicu stavio do ovoga. Žene, nemojte to sebi raditi. Kosa na vašoj glavi nisu stidne dlake, niti se trebate osjećati besramno zato što ste žene. Ovo ostavite ovim halal lavicama koje nisu birale krpe iako ih se plašilo od malih nogu da, ako se ne pokriju, gorit će vječno u nekom afterlife Diznilendu. Ali, to je "njihov" izbor jel'.
Opet hidzab...pa dosta ga je vise u pm!
A zašto niste obradile kako vi kažete drugu stranu medalje koja je mnogo važnija od te vaše strane. Valjda vam ne odgovara. Gdje je to nametno da žena ne smije nositi hidžab? Zar nije puno važnija tema gdje je ženama nametnut hidžab. I još pričate o nekakvom izboru i slobodi. Smiješno.
nametnuto je, cim te gleda drugacije u skoli, u "borbi" za posao, na ulici itd...bolje da je na papiru nametnuto a da u praksi nije ali ovdje je drugacije.
A ti misliš da je u Saudijskoj Arabiji, Afganistanu, Iranu samo na papiru nametnuto, da ne postoji nekakva religijska policija koja šeta ulicama i prati da li ima neka koja je nepokrivena da bi je mogli kazniti čak i zatvoriti kao najokrutnijeg kriminalca samo zato što ne želi da nosi hidžab. Ali tebi to izgleda nije problem, tebi je problem kako te neko gleda na ulici.
Bolje da su pornice snimile glumeci u njima
ima i takvih pornica sjecas se da su onoj prjetili radi toga
#metoo Heljp heljp H A Š I M M E S A T R A