Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj članak me ponukao da s vamam podijelim recept za kolač koji se zove crnac bez jaja: Sastojci Za biskvit: 3 jogurta (3×180 g) 300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka 250 g šećera 120 ml ulja 25 g kakaa 2 žličice Sode bikarbone maslac za premazivanje Za glazuru: 150 g maslaca 150 g čokolade za kuhanje 120 g šećera 120 ml mlijeka
Priprema 1. Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute. 2. Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta. 3. Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. 4. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
kad se sjetim ovog Jordana u The Wire... ko bi rek'o da ce razvaljivat'...