JK Rowling kao najveći uzor
28
Feminizam je izgubio smisao, kažu žene
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
feminizam bi trebao biti borba za ZAKONSKU jednakost zena sa muskarcima. to sto neki pokusavaju od feminizma napraviti biolosku jednakost - kako to nije moguce napraviti, to je i normalno da su malo zbunjeni. tamo gdje je zakonska jednakost (skoro) postignuta, normalno da nema smisla vise trositi energiju na to. ali tamo gdje zene nisu jos uvijek zakonski ravnopravne - normalno da to treba srediti.
i brkate žene trebaju ljubav :D
Ne zaostaju naravno. Problem je (ne na zapadu, ali sigurno jeste na Balkanu) sto jos uvijek vecina muskaraca misli kao ovaj hordas. Vidi se samo po komentarima na ovom klix-u. Zalosno, ali ako nastave ovi muskarci ovako misliti i ponasati se kao da je 15.vijek izgubit ce ove zene, barem one pametnije.
hajte ba prdimahovljani i mahovljanke,znamo mi koje ste,sve one šo jedna drugoj minđu miluju i ovi muškojebci vas podržavaju,kuš bre iz moju avliju ;)
Ove feministice i fondacije mi idu na nerve, imaju kontra efekat. Zena se sama moze izboriti za sebe, ima pravo glasa u svemu, ne bih rekla da zaostaju u odnosu na muskarce.
Svakako sam za jednaka zakonska prava žena i muškaraca, međutim danas feminizam često prelazi granicu normale. Imam osjećaj kao da se žene žele osvetit muškom rodu za ono što je bilo nekad u prošlosti. Budimo realni neke stvari će uvjiek ostati iste, ipak treba da se zna ko pije pivo a ko cappy !
Ti ces po mom misljenju imati /ili imas vec zenu koja nema fakultet ili nema posao... cisto da joj mozes pametovati i da se osjecas \"vise muskarcem\" Hajde molim te ti nosi dijete 9 mjeseci... kao da je to jednostavno...hajde ti ima pms i menst. svaki mjesec... Zena i ne treba nista tesko da nosi... takva je konstrukcija... Ako su zene mislile na ista prava, mislile su na pravo glasa i sl. , na ono sto mogu podjednako dobro obavljati kao i muskarci ....
Ooooooo kako si glup samo ! Koji je stepen tvog obrazovanja? Mislim da ti i ne trebas dalje ici od fizickog radnika...
@commi ``si ziv:))) @Sahbaz crce monitor:))))))))))
Ma ja sve neka jednakost medju spolovima a kada treba potegnuti ka fizickim radom bude \" IH PA JA SAM ZENSKO\" a hoce sve da se pitaju.ZATO NE RISE SVE I JEDNA.Jednakost apsolutna nikada nece biti niti moze biti.A neka je tebi SFRJ hvala Bogu podario gospodar pameti pa se tako pametan/na pravis.Nije svako u mogucnosti doci do fotelje i pare zarađivati.Da nije ovih sto rade u kamenolomu ko bi radio fizicki zahtjevne poslove? Na sve li vi pametnjakovici odgovr imate.Uvijek ce doci situacija gdje ce musko morati potegnuti jednostavno vise i to je to.Zato danasnji brakovi ne opstaju nego su samo jedan papir i nista vise.
muz i zena : zena cita knjigu ,i najednom se obraca muzu ,pogledaj ovo ,sta´ procitala sam da Bik za godinu dana 3000 puta ima sex, cuj muz ce ti ,znas sta idi ti i pitaj tog bika jeli on? j.....o sve jednu kravu toliko puta.
sto meni idu na ku.r.ac ove feministkinje, mars u kuhinju ku.cke jedneeeee
@melisa ...joj, odoh se isplakat\' :))))))))))))))
Razgovaraju Bog i Adam.Pita Adam Boga: Zasto si Evu napravio tako lijepu? Kaze Bog: Zato da je ti volis. Na to ce Adam: A zasto je tako glupa? Bog:Da ona voli tebe.
Hoho, kako ce biti borde kada su zene muskarci. Zene su pobijedile, glupace, htjele ste potati musko e pa i postale ste. Kakve glupace.