magazin
154

Fazla o incidentu na Vlašiću: Neka se kazne pojedinci, a ne država

Klix.ba
Prvi predstavnik BiH na Eurosongu Muhamed Fazlagić Fazla oglasio se povodom incidenta koji se u utorak navečer sedio na planini Vlašić.

Podsjećamo, pojedini predstavnici BiH na Eurosongu doživjeli su neugodnost zbog fizičkog nasrtaja Almira Ajanovića, inače autora pjesme "Ljubav je" koji se desio tokom gostovanja na planini Vlašić.

"Mislim da se ne treba kaznjavati Bosna i Hercegovina zbog nekoga pojedinca. Eurosong je važno takmičenje za promociju zemlje, pogotovo Bosne i Hercegovine koja pored svih problema koje ima može pokazati da je sposobna biti predstavljena kako treba.

Ako bude kažnjavanja, neka se onda kazne pojedinci, a ne država. Mislim da je prošlo vrijeme kolektivnog kažnjavanja jer nismo više u komunizmu. Svako snosi odogovornost za svoja djela, a sistem mora ići naprijed", rekao je Fazla.

BHRT se u srijedu oglasio podcrtavši da se dogodilo nasilničko ponašanje u kojem su povrijeđene određene osobe, te kako čekaju zvanične informacije nadležnih organa da bi se saznalo više o sudbini odlaska BiH na ovogodišnji Eurosong.