magazin
0

Ervin Ahbabović i Malezijka nastavljaju međusobna optuživanja

Klix.ba
Bizaran slučaj u koji je uključen Bosanac Ervin Ahbabović, koji optužuje bivšu djevojku da ga je iskoristila za dobijanje djeteta s evropskim genima, svakodnevno puni stupce u malezijskim medijima. Par nastavlja međusobno optuživanje i iznošenje sočnih detalja njihovog odnosa.
Ahbabović i njegova bivša djevojka
Ahbabović i njegova bivša djevojka

Malezijka je sada optužila Ahbabovića da je uhodi. Naime, u petak ga je srela ispred svog stana.

"Uplašila sam se kada sam ga vidjela. Mislila sam da će mi baciti kiselinu u lice. Sjela sam u auto i odvezla sam se, pratio me je nekih deset minuta i odustao tek kada sam izvadila aparat da ga fotografiram", rekla je 29-godišnja Malezijka novinarima portala The Star. 

Ahbabović sve poriče i kaže da je susret bio slučajan.

"Živim u blizini njenog stana i svaki dan prolazima tim putem. Slučajno sam je sreo, nisam je proganjao. Zašto bih?", izjavio je Bosanac.

Malezijski novinari pišu da je protiv Ahbabovića podneseno najmanje 18 prijava policiji i nevladinim organizacijama, a sve od žena koje su ranije bile s njim u vezi.

Njegova posljednja djevojka, koju je optužio za iskorištavanje njegove sperme, požalila se novinarima da joj je ugled narušen i da je svaki dan primorana objašnjavati svojim poznanicima da su njegove optužbe lažne.

"Nije istina da preferiram samo bijele muškarce kako on tvrdi. To je uvreda za moju inteligenciju. Veza s njim je tamni dio mog života, ali to je već godinu dana gotovo", rekla je 29-godišnja Malezijka, čiji identitet The Star ne otkriva.

Dodala je da njena porodica i prijatelji nisu odobravali vezu s Ahbabovićem, ali da joj je on "isprao mozak" govoreći da su svi oko nje loši ljudi.

Na pitanje zašto ga nije ostavila ranije, odgovorila je da to nije bilo nimalo lako, jer je on čovjek teškog karaktera.

"Njegovoj bivšoj ženi je trebalo 10 godina da ga se riješi. On nije jednostavan čovjek, on je bosanski ratni veteran, opasan i obučen za borbu", ispričala je bivša Ahbabovićeva djevojka.

Njih dvoje bi se na sudu trebali naći 1. oktobra.