magazin
7

Energični utorak u S-One Sky Baru

Klix.ba
S-One Sky Bar nakon četvrte uspješne večeri, najavljuje dosta energičan utorak. Sky Is The Limit, event koji traje ukupno 9 dana na rooftop baru S-One, nastavlja i večeras, 16.08.

Zvijezda večeri je rezident DJ, koji nakon praćenja prethodna 4 dana rezimira šta to tačno publika želi – i svira onako kako oni plešu – DJ Zuba. Ugostiće DJ Sharky-a, a zajedno će deep-house, house, tech-house začiniti sa funky-disco beatovima, trip hop , drum and bass i mnogobrojnim drugim temama. "Razumijemo da je peti dan u pitanju, razumijemo da je utorak. Baš zbog toga večerašnji event želimo učiniti plesnim. Vjerujemo da je naš rezident DJ pokupio utiske publike prethodnih dana, te da će sa gostujućim DJ-em napraviti tačno onakvu atmosferu kakvu naši gosti žele", najavljuju iz Sky bara S One.

Dj Sharky rođen je u Sarajevu 1980. gdje i danas živi. Iako mu je osnovna karijera veoma uspješna u poslovnoj sferi, svoju ljubav prema muzici nikada nije krio. Upravo ta ljubav je i razlog zbog koje i danas dobar dio svog života posvećuje elektronskoj muzici. Već od mladih dana jako je inspirisan alternativnom muzikom devedesetih , rock and rollom i mnogim sub žanrovima iz tog perioda.

Bio je dio šireg tima koji je organizovao drugi najveći festival elektronskemuzike u BiH - Futura II. Ljubav dj-inga krenula je kroz Techno i legendarne artiste kao što su Frankie Bones, Jay Denham, Jeff Milss , Adam Beyer, Cari Lekebusch, Electric Indigo, Tony Thomas i dr. da bi tokom godina nastupanja svirke postajale šarolike sa mnogim novim nadolazečim žanrovima koji bi se provlačili kroz njegove setove, kaoštosu tech-house, house, progressive house, deep tech i sl.

Dijelio je stage sa artistima kao sto su: Terry Francis, Marco Bailey, Cristian Varela, DJ Tarkan i mnogim drugim domacim i inostranim izvođačima. S obzirom da je ostao vjeran vinilu od svojih početnih koraka i danas često svoje setove odrađuje na gramofonima miksajući muziku sa vinila ,često posebno odabranu i jedino izdatu upravo na tom mediju. Svaki njegov nastup je priča koja uvijek pažljivo sve slušaoce uvlači u njegovsvijet , svijetelektronskog rock & roll-a , istinske plesne muzike sa emocijama i neupitnim kvalitetom.

Rezident DJ S-One Sky Bara – Bojan Janjić aka DJ Zuba, prvo veče interesovanje za plesnu muziku pokazao je 80 – tih godina pojavom New Wave žanra, zvuka koje se redovno mogao čuti u diskotekama. Izlasci su dobili obavezan dodatak, posjete diskotekama, što je direktno utjecalo na razvoj velike ljubavi prema profesiji DJ –a - ljubavi koja će obilježiti njegov život. Imao je, ili ima residenciju u skoro svim ozbiljnim klubovima u Sarajevu. Muzika koju možete je čuti u njegovim setovima je uvijek upakovana u jedinstvenu priču, onu koja puni plesni podijum. Sa preko 20 godina iza mixete, Zuba je svirao sa mnogim poznatim artistima, upijao znanje i širio svoje muzičke poglede. Žanrovi koje možete čuti u njegovim setovima su raznoliki, od deep-house, house, tech-house sve do techna.