Muzika
13

Narednih sedam dana S-One Sky Bar je mjesto za ljubitelje elektronske muzike

Klix.ba
Prve dvije noći Sky is The Limit eventa, koji će ukupno da traje 9 dana na Sky Baru S-One, zaključene su dosta uspješno.

Pun bar, sa DJ-icama Donnom Knispel i Jasminom, 12.08. obilježio je početak 9. evenata, koji se očekuju slijedećih dana na Sky Baru S-One. Ljubitelji deep-hose/tech-house muzike uživali su u zvukovima sa gramofonskih ploča, koje puštaju ove dvije DJ-ice.

U slučaju da ste propustili, DJ Jasminu moći ćete je sresti opet, u srijedu 17.08., na S-One After Work Recharge special edition, kada gostujeDJ Amir Groove iz Velike Britanije, sa Jasminom i DJ Nazzifom.

Sinoć, 13.08., u S-One gostovao je DJ Hator, Sarajevski (BiH) DJ i osnivač muzičkog labela HatorRecords. Njegove svirke uvijek obećavaju samo najbolji House, Deephouse, Tech House, NuDsico, Disco zvuk. Po reakciji gostiju Sky Bara, čini se da je obećanje ispunjeno. Snimke atmosfere možete vidjeti na S-One facebook stranici.

A večeras, 14.08., u S-One gostuje DJ Ahmaad. On dolazi sa nekim neidentifikovanim stilom i mejšavinom fanka, hip-hopa, breakbeata, broken beata, džeza,sevdaha, elektro zvuka.

Počeo kao mlađi brat Psichovskog i učio od njega. Njegov prvi profesionalni rad bio je na lokalnoj muzičkoj radio stanici Radio 3, kao domaćin Truespin RadioShou, i od tog trenutka on je nastavio sa projektima kao što su Stylin Club Nights, Kontra D'n'B Sessions i učestvovao na mnogim festivalima i u noćnim klubovima.

Uspješno je predstavio svoje znanje i vještine na Exitu svake godine od 2004. do 2009., kao i na festivalima i klubovima u Sarajevu, Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Novom Sadu, Skoplju, Bratislavi, Parizu, Barseloni, Amsterdamu, Sao Paolu... i sarađivao sa Psychowskim, Basheskia, Edward Equalizer, dj One Again, Hain Teny, Edo Maajka, Nesho aka Optic in function, DJ Uce, DJ Venom, MPJ Slo, DJ Cut Dem, Rui Perera, Sikter, Pilooski, dj Borka, dj Omar, Valida, shazalakazoo, Ana Flavia, Oscilator label, the Good guys, De grote Vinnie, Donnie & Sjakie show!, dj One again, Billain and me as Havercraft, Vikluh Sky, i još mnogima.

Rezident DJ u S-One počinje čak u 16:30, te posjetioce uvodi u ostatak večeri. Nakon aktuelnog izvođača za tu noć, party se nastavlja u after-party u Freaky's Pub-u, koji je u neposrednoj blizini.

Ulaz je besplatan, a pozivnice za bilo koju od datih noći možete dobiti u toku dana, ako posjetite Sky Bar S-One, na Skenderiji.