magazin
134

Djevojčici se ostvarila želja da je teško bolesni otac odvede do oltara

Klix.ba
(Foto: Linsdey Villatoro)
Djevojčica Josie Metz je imala samo jednu želju - da je njen otac odvede pred oltar na dan njenog vjenčanja, ali kako je Jim smrtno bolestan, činilo se da se to neće nikada ostvariti. No, onda se pojavila fotografkinja Lindsey Villatoro koja je ispunila želju 11-godišnje djevojčice i njenog oca.

Jimu (62) je već bio dijagnosticiran karcinom gušterače kada je prije dvije godine upoznao Villatoro koja je fotografirala teško oboljele i njihovu borbu s bolešću.

"Trudim se pokazati osobe kakve one zaista jesu, a ne njihovu bolest ", rekla je za Huffington Post Villatoro.

Priču o porodici Metz je objavila na svojoj web stranici kako bi prikupila novac i napravila iznenađenje za Josiein rođendan. Pripremila je vjenčanje, sa cvijećem, prstenovima, tortom i posebnome haljinom za Josie, kako bi je njen otac mogao dovesti od oltara, kao na pravom vjenčanju.

"Josie sam upoznala na dan 'njenog vjenčanja', rekla mi je da je to bio njen najljepši danu životu“, rekla je Villatoro.

Zabilježila je kamerom najljepše trenutke i video nazvala "Šetnja s tatom kroz prolaz“.

"Žele da ljudi vide njihovu priču i osjećaju se dijelom njihove porodice. Doći će dan kad Jim više neće biti s njima. Stoga, omogućiti svima da vide njihovu porodicu i osjete povezanost s njima, puno im znači. Cilj mi je sačuvati tu osobu. Svi se koncentriraju na smrt, a ne na ljepotu osobe, ko su bili i sjećanja koja iza sebe ostavljaju", zaključuje Villatoro.