{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve za ljubav: Emotivni video o prijateljstvu koji će vas rasplakati

17.3.2014. u 21:20
149
Sve za ljubav: Emotivni video o prijateljstvu koji će vas rasplakati
149
Gerdi McKenna, ženi iz Južne Afrike, prije nekoliko mjeseci je dijagnosticiran rak dojke. Kako bi joj pomogli da se što lakše nosi s tom opakom bolešću, njene prijateljice su odlučile napraviti predivnu gestu i iskazati joj ljubav i podršku.
U februaru su njene prijateljice poslale e-mail na adresu Caring Daises, lokalne dobrotvorne organizacije, sa željom da se organizira fotografisanje za njih. Isplanirale su kako će iznenaditi Gerdi i obrijati glave u znak solidarnosti te sve to snimiti. Organizacija je dogovorila sve sa fotografom Albertom Bredenhannom, koji je ove dirljive trenutke snimio i video postavio na Vimeo pod naziv "Sve za ljubav".

"Moje srce je puno i ovo radim za svoju sestru", kaže jedna od prijateljica na snimku i dodaje: "Ona je posebna osoba. Ovo je najmanje što mogu učiniti za nju. Ako mogu uraditi nešto da se osjeća bolje, onda ću to i napraviti s ljubavlju"."Nervozna sam, ali znam da činim pravu stvar", kaže druga.

Nakon toga su se fotografisale, a potom je uslijedilo iznenađenje: Brijanje glava.

Bredenhann je kazao kako mu je bila čast učestvovati u ovome i snimiti ove divne žene koje su učinile lijepu gestu za prijateljicu. Kako je sve to izgledalo pogledajte u veoma emotivnom videu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: