magazin
40

Čuda Photoshopa: Pjevačica snimila spot koji u detalje otkriva kako nastaju ljepotice

Klix.ba
Mađarska pjevačica Boggie snimila je neobičan spot za pjesmu "Nouveau Parfum" u kojem je pokazala kako od prosječne djevojke nastaje "ljepotica". U videu je prikazana obrada snimka u realnom vremenu gdje u Photoshopu popravljaju sve nedostatke do najsitnijih detalja. Na kraju pjesme zapitat ćete se da li je to ista osoba.

Na samom početku snimak Boggie, odnosno Csemer Boglarka kako se pravo zove, pojavljuje se bez šminke i puštene kose. Kako počinje pjevati tako se aktivira Photoshop koji "češlja" njenu raščupanu kosu, uklanja fleke s kože, podočnjake i tonira ten. Boggie dobija i simetrično lice, bijele zube, novu boju kose, novu boju očiju i ten bebe.

Ovo je prvi put da se neko od poznatih odlučio da pokaže do najsitnijih detalja kako je ljepota po modernim proporcijama samo ideal koji ne postoji u realnosti. Također, može pomoći svim djevojčicama i ženama koje se, upravo zbog žena na naslovnicama časopisa koje izgledaju savršeno, muče s dijetama i koriste razne preparate kako bi postigle približan izgled.

Boggie u svom spotu i pjesmi kritikuje moderni konzumerizam i apeluje na žene da budu ono što jesu. U pjesmi se spominju brendovi poput Prade, Hugo Bossa, Chanela, Giorgio Armanija i Lancome, a na kraju poručuje "Ja nisam proizvod".

"Maskara, rumenilo, ruž za usne, olovka za usne, sjenilo za oči, nokti, puder - ja to ne želim", kaže pjevačica.