magazin
0

Britanka smršavila 107 kg i šokirala školske kolege

Klix.ba
Zbog svojih 170 kilograma Britanka Emma Burton je čitav svoj život bila na meti nasilnika koji nisu štedjeli riječi da je ponize i uvrijede.

Najteže joj je bilo dok je išla u školu, jer su njene kolege, kako kaže, bile nemilosrdne. Već tada je bila tolika da je morala šiti školsku uniformu. No, 22-godišnja Emma je ipak sve to prevazišla i dobila bitku s viškom kilograma.

Naime, Britanka je smršavila 107 kilograma.

"Od svoje 10. godine bila sam užasno zlostavljana. To je trajalo kroz cijelu srednju školu. Svi su me zadirkivali, a imali su i prigodan nadimak za mene, zvali su me The Burtonator jer su mislili da sam građena kao Terminator", priča Emma.

Često je izostajala iz škole, jer nije mogla trpjeti zlostavljanje.

"Kada danas sretnem neke od djevojaka koje su od mog života napravile pakao, jednostavno prođu pored mene jer me ne mogu prepoznati. No, najbolji osjećaj na svijetu je kada im ja priđem i pozdravim se. Šok i nevjerica na njihovom licu pričinjavaju mi zadovoljstvo", kazala je 22-godišnjakinja.

Prijelomni trenutak za Emmu bio je kada je postala majka. Tada je odlučila smršaviti zbog djece.

Isprva je bilo veoma teško, Emma nije bila dovoljno motivirana, ali nakon što se uključila u Cambridgeov plan za mršavljenje sve je krenulo nabolje.

Kako joj se ishrana uglavnom bazirala na supama i šejkovima kilogrami su brzo padali.