Mališani oduševljeni
277

Bivši košarkaš iz Tuzle je nesvakidašnji nastavnik: Uz pjesmu i ples djecu uči engleski jezik

M. G.
Aktivno učestvuju u nastavi
Aktivno učestvuju u nastavi
Bivši košarkaš tuzlanskih klubova Slobode, Zmaja i Studenta Damir Husanović radi kao nastavnik engleskog u Osnovnoj školi u Teočaku, a njegova predavanja potpuno su neobična jer on mališanima priređuje pravu zabavu tokom školskog časa.

Husanović je perspektivnu košarkašku karijeru morao završiti zbog povrede, a košarkašku salu zamijenio je učionicom gdje učenju djece engleskom jeziku pristupa na jedan sasvim neobičan način.


Husanović, naime, aktivno učestvuje u svojim predavanjima, na način da djeci kroz pjesmu, ples i razne imitacije pokušava što više približiti gradivo. Prema reakcijama djece, koje se mogu vidjeti na videosnimcima koje Husanović dijeli na Facebooku, čini se da u tome odlično uspijeva.

Na snimcima se vidi da i djeca aktivno učestvuju u nastavi, ne sjede u klupama, nego pjevaju i plešu zajedno sa svojim nastavnikom.


U prošloj školskoj godini Husanović je bio angažovan da snima online časove za djecu koji su se emitirali u školama na području Tuzlanskog kantona. Ti snimci su na društvenim mrežama naišli na brojne pozitivne komentare.

“Kralj si”, “da bogdom svaka škola ima takve nastavnike koji s ljubavlju rade svoj posao”, “kakva si ti gromada dobrote i ljudskosti, primjer kako se posao s ljubavlju radi”, samo su neki od komentara ispod objavljenih video zapisa.