magazin
1.3k

Balašević o Vučiću: Nazvao me fukarom koja pjeva za muslimane

Klix.ba
Vojvođanski kantautor Đorđe Balašević priključio se kampanji srbijanske Demokratske stranke za nadolazeće izbore koji će se održati 24. aprila.

U svom objašnjenju kako više podržava demokratiju nego Demokratsku stranku, Balašević je pozvao na borbu protiv nacionalističkih stranaka i na zaustavljanje cijepanja političke scene Srbije.

Tokom priloga koji je sniman u centru Novog Sada, Balašević je aludirao na potrebnu borbu za djecu i unuke svih građana Srbije. Također, on se dosjetio nekadašnje izjave današnjeg premijera države Aleksandra Vučića koji je prije 18 godina obavljao funkciju ministra informisanja.

"Jednom prilikom sam bio na ulici sa svojom kćerkom, kada je potuno nekontrolisani tip počeo nekim polualkoholiziranim glasom da viče, da psuje. U nekim situacijama, da sam bio sam, ja bih to riješio na neki drugi način. Ali, bio sam sa djetetom koje je tada imalo 16 godina. (...) Ja sam saznao sam da je neposredno prije tih ispada mladi, upravo promovisani ministar informisanja, u vrlo gledanoj emisiji mene nazvao jefitnom fukarom koja je išla tamo da pjeva za 'one muslimane umjesto da pjeva za srpsku djecu'. Bilo je to neukusno, jer naš čitav taj dolazak u Sarajevo bio je zamišljen kao pomoć svoj djeci koja su stradala od mina", rekao je između ostalog Balašević.

On je dodao kako je nekadašnji ministar informisanja kasnije otišao u BiH, ali da se vratio mnogo brže nego on.

Balašević je završio obraćanje objašnjenjem kako za svoju djecu i potomstvo u cjelosti želi da ne znaju imena političara, jer ih ni on nije znao kada je bio mlad i kada su stvari u zemlji bile drastično drugačije i bolje.