magazin
84

Anita Polunić: Neka se Zmajevi vrate kao pobjednici

Piše: D. B.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH večeras igra posljednju utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a protivnik će u okviru grupe F biti reprezentacija Irana. Podršku našim Zmajevima je pružila i bh. manekenka Anita Polunić.

Anita Polunić je dvadesetšestogodišnja bh. manekenka, koja se manekenstvom bavi više od 12 godina. Prvi put se pojavila na Sarajevo Fashion Weeku dok je pohađala osnovnu školu. U svojoj karijeri je radila za mnoge bh. dizajnere, kao i za inostrane, od kojih je naistaknutija Ágatha Ruiz de la Prada. Polunić se pojavila i u nekoliko bh. filmova i reklama.

Ona je magistar komunikologije, a završava i drugi magistarski studij "Međunarodni odnosi i diplomatija". Trenutno je menadžerica jedne prodavnice odjeće u Sarajevu i volonterka u Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica".

Lijepa manekenka prati SP, posebno reprezentaciju BiH. U večerašnjoj utakmici protiv Irana očekuje pobjedu Zmajeva.

"Pratila sam utakmice reprezentacije, suđenjem nisam zadovoljna, a nedostajalo nam je i sreće. Večeras će Zmajevi pobijediti i kući se vratiti kao pobjednici. Mislim da su oni svakako pobjednici od trenutka kad su se plasirali na SP", izjavila je Polunić za portal Klix.ba.

Za favorita SP-a se nije mogla odlučiti.

"Nezahvalno je prognozirati favorita, s obzirom da su se kući vratile reprezentacije poput Španije, Engleske i Italije. Lopta je okrugla, sve je moguće", završila je Polunić.