Bez vulgarnosti
101

Žene koje nose dekolte na radnom mjestu se smatraju moćnim i bolje su šefice

Klix.ba
Žene koje nose dekolte na radnom mjestu u očima radnika su bolje šefice i smatraju ih izuzetno jakima. S druge strane, one koje su zakopčane do grla smatraju se ne baš toliko snažnima i manje zrelima.

Kako se navodi u studiji koja je urađena na Univerzitetu Wisconsin, žene koje raskopčaju nekoliko gornjih dugmadi na bluzama se smatraju moćnima.

"Također, istraživanje je pokazalo da žene koje ispod ne nose potkošulju izgledaju moćnije, Ovo otkriće ukazuje na kompleksnost poruke koju šaljemo odijevanjem. Jasno je da provokativno oblačenje ima negativne posljedice, ali prava kombinacija odjeće je odraz moći", navodi se u studiji.

U istraživanju je učestvovalo 170 žena i 29 muškaraca koji su gledali fotografije žena iz ureda i ocjenjivali na osnovu njihovog izgleda kompetentnost i sposobnost vođenja. Žene koje su imale otkopčanu dugmad su viđene kao moćne i kao vođe.

Jedan od dobrih primjera je i poslovna žena Michelle Mone, vlasnica nekoliko firmi, koja je poznata po ovom stilu. Prije dvije godine postala je barunica.