{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene fotografijom iskazale zahvalnost medicinskim sestrama koje im pomažu nakon poroda

16.9.2017. u 15:00
763
21
Žene fotografijom iskazale zahvalnost medicinskim sestrama koje im pomažu nakon poroda
763
Žene fotografijom iskazale zahvalnost medicinskim sestrama koje im pomažu nakon poroda
Foto: Katie Lacer
Fotografkinja Katie Lacer je provela puno vremena dokumentirajući iskustva pri porodu i u prvim danima nakon poroda. Ona je sama majka pa joj to pričinjava zadovoljstvo. Napravila je jednu fotografiju koja je postala viralna i o kojoj pričaju žene širom svijeta.
Jill Krauser, spisateljica i majka četvero djece, pronašla je fotografiju koju je napravila upravo Katie. Podsjetila je koliko je zahvalna medicinskim sestrama koje su za nju brinule prije, tokom i nakon poroda.

"Bila sam u pravo vrijeme na pravom mjestu. Pogledala sam Jill, vidjela sam je kako sjedi tamo, medicinska sestra je bila ispred nje i pomagala joj. I kliknila sam", kaže Lacer.

"Kada sam došla kući shvatila sam da bi to mogla biti bilo koja mama, s bilo kojom medicinskom sestrom, u bilo kojoj bolnici. To je još jedan dio priče o rođenju, nešto što se često ne govori", kazala je fotografkinja.

Jill je napisala da nikad neće zaboraviti lica sestara koje su je pratile u kupaonicu nakon svakog porođaja. U trenucima u kojima je bila toliko ranjiva, umorna, uplašena, potresena pokazale su samo ljubaznost i poštovanje.

"Za mene, ovo su bili trenuci u kojima sam shvatila da imam nekog da mi pomogne, bar za to kratko vrijeme u kupaonici.Ova me fotografija odmah vratila u to vrijeme", napisala je Jill uz fotku koja je u kratkom roku podijeljena preko 50 hiljada puta.Uslijedili su brojni komentari žena i riječi zahvale za druge žene i medicinske sestre koje su im pomagale nakon poroda.

"Zauvijek ću zapamtiti sestru koja mi je pomogla u kupaonicu prvi put nakon poroda. Jako sam krvarila i osjećala sam se užasno poniženo, ali ona nije ni trepnula. Stalno sam se ispričavala, a ona me stalno uvjeravala da to nije problem. Nikad neću zaboraviti kako mi je čistila noge i kako sam mislila da je bog upravo na ovo mislio kad je rekao da volimo svoje bližnje", napisala je jedna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko biste platili povratnu kartu za Trebevićku žičaru?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: