Mitovi i zablude zimskog debljanja
0
Zašto zimi jedemo manje, a ipak se debljamo?
Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato sto vise volim zimi sjediti u kuci grickajuci cips i ostale grickalice, nego po hladnoci smrzavati dupe..
@Djevojka daj dati ja zagrijem dupe
Vele ovi u Daily mailu da hrane ima u izobilju, kko ih nije stid na danasnjem vaktu to objaviti. Nek im dopisnik ode u Somaliju pa neka onda prepravi clanak. Ignorants!!
Da, funte, pound, lbs, jedinica za mjerenje mase u SAD...
P.S. i meni je muka od takvih \"frajera\" koji dovode zakljucke bez ikakve logike.. niti me znas, a blebeces nebuloze..
hah ja nisam uopce rekla da sam mackica, tigrica, samo sam djevojka koja vise voli kuci provesti vecer uz grijanje nego po zimi ici od kafica do kafica.. kontas? a svi vi sto bi mi grijali dupe,stvarno mi je zao vec ga neko grije :)
Vaga u \"funtama\"? Hmmm..
Ja se vise ljeti i jedem i debljam se.....naopako skroz
Znači više s.e.r.e.m.o zimi.
Jedem podjednako i ljeti i zimi, a kilaza mi je konstatna vec nekoliko godina tako da to koje je godisnje doba za mene i moj apetit nije toliko bitno.
po logici obrnute proporcionalnosti, sto je temperatura veca jedes manje, a sto je temperatura manja jedes vise. Zato sto hrana kao energetska vrijednost jaca imunitet tijela i savladavanje niskih temperatura cini laksim.
@PurpleSky: Jesi li možda pomislio da ta vaga ne mjeri kilograme nego funte? :)
po kojoj logici zimi jedemo manje nego za vrijeme ljeta kad je +40?
Jao, ova na slici ima 150kg na vagi, a tako koščate noge. hh Fail? :|
Kako bi ti pakas polizao :) Nerviraju me cure kao ti, nokat kad slomite hitnu pomoc bi zvale.. Cijenim zenske osobe ali ove danasnje djevojke (mackice, tigrice) su dno dna a najgore je to sto misle da su one neko i nesto, da su \'iznad\' drugih hahahha.
Mozda vi imate previse hrane, ja evo danas cijeli dan nisam jeo ko zna hocu li i vecerati..
a sto to?