{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U kineskim bolnicama gay osobe "liječe" elektrošokovima

10.11.2015. u 09:59
53
174
U kineskim bolnicama gay osobe "liječe" elektrošokovima
53
U kineskim bolnicama  gay osobe "liječe" elektrošokovima
Iako je prošlo 15 godina otkako homoseksualnost više nije uvrštena u mentalnu bolest u Kini, gay osobe i dalje pokušavaju "izliječiti". Pojedine kineske bolnice tvrde kako to mogu uraditi velikim dozama električnog napona.
Bolnice širom zemlje nastavljaju nuditi ovaj brutalni tretman, a barbarske metode otkrivene su u programu Dateline australskog servisa SBS. U emisiji se kao volonter prijavio John Shen koji je htio proći kroz taj vid terapije i vidjeti šta se radi osobama LGBT populacije.

"To je mali električni štap. Kada osjetite taj poziv dodirnite se ovim štapom i tada ćete znati da ne smijete to realizirati", kaže mu psihijatar na snimku.

U jednom dijelu snimka medicinska sestra stavlja elektrode i na muške genitalije govoreći "Sada želim da osjetite strah" i potom pusti struju.

Drugi tretman u okviru kojeg se elektrode stavljaju i na glavu košta 800 dolara. Opasan je po zdravlje i može ostaviti dugotrajne posljedice. Psihijatri također upozoravaju da ovo može nanijeti neopisivu štetu samopouzdanju ljudi i psihičkom zdravlju, posebno gay osoba.

Aktivisti širom svijeta bore se da ukinu ovakve bolnice, a policijski službenici vrše redovne racije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: