Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znanje je moc. uvijek bilo.
Koliko se ja razumijem u tu genetiku i sve to, ako je jedan od roditelja bio zaražen HIV-om, ogromna je vjerovatnoća da će se virus razviti i kod fetusa, a kasnije i novorođenčeta
@neko sve informacije imasna netu. A beba ima HIV jer joj i roditelji imaju HIV. To je samo logicna pretpostavka, a mozda se i drogirala. Ne znam.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
super vijest :)))) bebice slatke... niko ne zasluzuje poceti zivot s bolescinom...
bezimeni osim imena izgleda da nemaš i nešto pameti.
@99% komentatora ispod ovog clanka: glupi ste. Lijep pozdrav, vasa Gag xD
I na kojoj bazi je sadrzaj te vakcine, o cemu se konkretno radi?
Nece to mene, kakva sida, posto ne je.em nista, ama bas nista.
Postajemo glupi ko Amerikanci i vjerujemo u sve što klix plasira. 80% komentantora ne način djelovanja vakcine, 90% nije upoznato sa opasnostima vakcinisanja.Obavezno pročitajte nastavak , ne radi se o teorijama zavjere nego o dokazima koje možete istražiti, za razliku od nagađanja iz teksta iznad. Znanje je moć! Postoje dokazi o suprotnim efektima vakcina (izazivaju bolesti umjesto da ih spriječavaju). U razdoblju između 1871. i 1872. godine 98% populacije u dobi između 2 i 50 godina je vakcinisano protiv malih boginja, da bi odmah nakon izbila najgora epidemija malih boginja ikada od koje je umrlo 45 000 ljudi; Takve stvari su se dešavale godinama poslije a dešavaju se i danas. "Imunizacija" putem vakcinacije je najveća laž u istoriji medicine, a sastojci vakcina jedan od najvećih uzročnika autoimunih bolesti. (nastaviću u komentaru ispod)
Dokazano je prisustvo formaldeha, antifriza , formalina, teških metala u vakcinama. Tek 2000 godine nakon pritiska javnosti živa je "izbačena" iz liste sastojaka (samo preimenovana u thimerosal a kasnije u natriumtimerfonat.). Nedavno su u javnost procurili dokumenti sa dokazima upotrebe hormona i hemikalija koje smanjuju plodnost u vakcinama širom svijeta. Ne vjerujte ovome što pišem, iskoristete blagodati Interneta, pogledajte ispovjesti ljudi, tužbe, dokaze, smrtne slučajeve, sve je tu. Pa razmislite da li ćete vakcinisati svoje voljeno dijete koje trebate zaštititi. Zanimljiv podatak za kraj: Evropske zemlje u kojima VAKCINACIJA NIJE OBAVEZNA: Nemačka, Italija, Holandija, Luksemburg, Velika Britanija, Danska, Irska, Grčka, Španija, Portugalija, Austrija, Finska, Švedska, Norveška, Kipar, Estonija, Latvija, Litvanija, Švajcarska. Evropske zemlje u kojima je VAKCINACIJA OBAVEZNA: Srbija, Makedonija, BiH, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Česka, Slovačka, Mađarska, Poljska, Rumunija. http://www.youtube.com/watch?v=TP_kei648oI
Malo je nejasan clanak posto se vakcinama ne lijece bolesti nego one djeluju preventivno. Ubrizgavanjem vakcine u organizam se unosi antigen (uzrocnik - bakterije, virusi, paraziti) koji je atenuiran, umrtvljen, genetski modifikovan ili se koristi samo dio tog antigena u cilju stvaranja imuniteta cime se tijelo onda samo bori protiv tog uzrocnika. To naravno doprinosi i brzoj eliminaciji virusa, sto bi moglo biti u ovom slucaju sa HIV-om ako je u pitanju vakcina a ne neki "lijek".
Ukucajte 5676977 na google i pretrazite to i procitajte clanak i sve ce vam biti jasno
Primjer... 100 zaraženih HIV-om. Od tih 100 njih 20 ima problem sa ovim lijekom, problem u vidu neke alergijske reakcije, ništa pretjerano. 10 ih ima takav organizam da im i mala doza ovog lijeka može pogoršati stanje... Shvataš poentu? Dug je put od otkrića 'lijeka' do početka distribucije i nažalost, teško je da se može ubrzati. Posebno ako uzmemo u obzir da sve jače ekonomije najviše ulažu u vojsku.
Pa normalno da ima lijeka.Neka se zaustavi blud zaustavit će se i HIV virus!
meni se cini da tvoje odsustvo "bluda" nije dobrovoljno... jesi barem mrak skino?
Hvala bogu pa pozitivna stvar, svaka vam cast ljudi sto cete bebama koje nista nisu krive omoguciti normalan zivot. Hvala vam :)
šuplja
Sve je to fino, ali da li su izlijecene? Ako jesu super. I da li te vakcine imaju neke posljedice? Nesto prosto ne vjerujem da je sve tako bajno. A najgore od svega sto su djece pokusni kunici.
Ako nisi upucen/upucena: Od konvencionalnih lijekova vjerovatnoca da beba umre je ogromna. Ako lijek djeluje: svaka druga pojava/steta je BOLJA od smrti putem AIDS-a.
Pa vjerovatno si upravu, samo mi je zao tih malh stvorenja sta sve moraju da prodju a tek rodjene. Ja se iskreno nadam da je sve ovako kao sto je napisano, samo sto sam malo skepticna po pitanju vakcina. Ali ova djeca i nemaju bas puno izbora. :-(
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Odlicno.