Dovoljno je pojesti malu porciju
5
Trešnjama i višnjama se borite protiv gihta
Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Skoro sve od tih informacija je tacno, ali razina bola varira od osobe do osobe. Ja npr imam giht, i nemam tako jake bolove, samo mala bol u palcu noge.. i MOGU HODATI... nekad koljena i to je to... napad prodje u roku od nekoliko dana ako se unosi puno vode u sistem... Voda je zapravo skoro jedini nacin da se giht kontrolise...
GIHT je bolest koju je tesko izliječiti jer ne postoji adekvatan lijek.Lijek je odricanje od svega sto ima u sebi purina satojak vlakana mesa i mesnih preradjevina,nekog povrča u koju spadaju Mahunarke ,kao sto su buranija, grasak,pasulj,leča,, od mesnih preradjevina suho meso konzervirana riba, brza hrana ,rostilj i sve sto sadrzi meso Pečena jagnjetina ,svinjetina,govedina ,perad svih vrsta, uopste sve sto sadrzi velike koncentrate masti. Giht, je u stvari,izlučivanje mokračne kiseline koja se sakuplja u bubrezima i putem krvi se odliva pod hrskavice i zglobove prvenstveno noznog palca gleznja,skocnog zgloba, koljena laktova te zglobova ruku. Jako je bolan i napadi se desavaju pretezno noču, poslije dobre večere i piča PIVO ,VINO I OSTALA ALKOHOLNA PIČA. Proces napada traje od 3-7 dana a kasnije uz jaku bol otok i crvenilo i zategnutost koze,lagano se povlači ,traje oko 25 dana.Čovjek sa Gihtom ne moze za to vrijeme hodati jer je jako bolno.
Dajte normalnu cijenu tresanja i nema gihta!
koji k je giht ?