Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vise sam uvjeren da mlijeko, mesni proizvodi (pastete, virsle, parizeri itd) i mnoga druga industrijska hrana vise steti nego duhan.... Ljudi su i prije i uvijek pusili duhan al bili zdravi jer su prirodnu hranu konzumirali. Mnoge bolescure su dosle sa velikom konzumaciom industrijske hrane... Ne kazem da duhan nije stetan...
@celoni U pravu si za hranu.Ali,nekada davno cigarete nisu imale toliko kemikalija kao danas.Isto vazi i za hranu,sve modificirano i kancerogeno. Utjeha je da nepusaci bar ne unose svjesno taj dim,monoksid,katran i disu punim plucima,osjete ukus,miris. Ali,svako ima svoj licni izbor.
@anamoon Svakako da duhan nije onaj sto je prije bio. Pusac sam i osjetim da duhan ima negativnih posljedica i imam u vidu da cu u skorije vrijeme sigurno prestati pusiti....
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Amerika je potpuno odvikla ljude od pusenja u bilo kojim ustanovama.Cak sam cuo da i u vecini stanova se ne smije pusiti,jer te drugi stanari prijave zbog rizika. Kad izadjes iz kafica da zapalis moras se udaljiti valjda 30 i vise stopa,a to je vec dosta komplikovano za pusace.Kazne rigorozne.Bukvalno,mozes paliti cigarete samo u svom autu,ali ces ga poslije tesko prodati. I na kraju svega povecali su im cijene,pa kutija valjda izadje u gradovima po 12 dolara.Valja to zaraditi.
Naravno i dalje su najzdraviji, najjaci i najpametniji narod na svijetu sve maneken do manekena i kao jedan veliki plus niko dosad nije umro od raka otkako su zabranili cigare
Bravo !!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Preporodite se, mada ne bih znala reci nisam nikad pusila.
Dabogda vam Dusanka Majkic pupusila svim nepusacima. :) netreba vam veca kletva.
ma sve pusace treba pobiti .....
kakvih ba kriznih 8 sati , kriza traje i mjesec
Pušači su idealan resurs za prihod u budžetu. Dignuti akcize za još 100%, pa neka se na osnovu pušača grade autoputevi, magistralni putevi, moderne željeznice, stadioni, industrija, energetski efikasni gradovi, itd. Svima dobro, a pušači se neće buniti za svoj ćejf, makar koštao 500 maraka mjesečno. Zato se uopšte ne bunim za akcize na duhan - samo deri i gradi državu!!!
čuj da prestanem da pušim, pa umro bih za 60 minuta.
Desi se da se pocnem grebati za cigarete
Najgora si nepusacka sorta
Transformacija
za 20 godina umreš potpuno zdrav
Ko ne puši umrijeće zdrav.
A ko pusi umrijece izbacujuci komade pluca i dzigere!
@anamoon Da, i debelo crijevo svezano na mašnu.
Preko 10 god kako sam batalio cigarete i jedinu razliku koju sam primjetio jeste u novcaniku. Ovo kasljanje, lakse disanje setanje...mene zaobislo.
i kilaža ti se popravila 😂
A šta ćemo s ovim pušačima koji i ne znaju da ga puše ...???
napisite tako stetnosti j hrane koju danas jedemo... sve je to ublizu.
možda i gore!