Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jos da je ovo sa polica "pravo" i kvalitetno maslinovo ulje...
@kabal1337 - Fakat, ovo što se prodaje pd nazivom "ekstra djevičansko" nema veze sa pravim maslinovim uljem. Nevjerovatno što se dozvoljava zakonom o deklarisanju da se manipulišu i zavaravaju kupci.
@nekonstitutivna a šta nam podvaljuju pod extra vergine? ja konkretno koristim basso. je li i ono ne valja?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Trebalo bi uzeti,ali ovo sto se prodaje po merkatoru,konzumu,bingu,amku utd.jeste da to ulje u svom sastavu nema i 20% maslinovog ulja.Samo domaci prozvođac iz Hercegovine dolazi u obzir i to ulje je cvaju litar
@RajaSaTreskavice95 pod uslovom da nije skutor jer ce ti on uvaliti Bog zna sta
Predstavi se kao Ante😂Buraz,Hrvati su vecinom rega,samo ovih 3,3 % po broju ukupnih glasova u Bih,koji su glasovali za Srpskog predstavnika Covica.A imas imas i na Buni,Mostaeu i Capljini od Bosnjaka,mada i oni znaju podvaliti
Maslina je zdrava, maslinovo ulje nije. Studije mediterijanske dijete su dokazale da su ljudi zdraviji, tj. manje imaju srcanih, ne zbog konzumiranja velikih kolicina maslinovog ulja, nego UPRKOS konzumiranja. Ono sto ih je cinilo zdravijim je konzumiranje vecih kolicina voca i povrca uz svaki obrok. Ovo nije misljenje, ovo je cinjenica.
@iEkser Pucate dislike jer vam se ne svidja istina... zalosno
Da bi znali da li je neko maslinovo ulje dobro, reci cu vam kako se to radi. Uzmete u usta sasvim mali gutljaj (gutljajcic) ulja, drzite ga u ustima i zatvorite usta. Stisnite zube i kroz zube (bez otvaranja ust), usisajte na brzinu zrak i zatvorite usne. Kad je pravo djevicansko maslinovo ulje, trebate osjetiti u ustima gorcinu i malo ljutkasto. Ako to osjetite onda budite sigurni da je dobro ulje. da sad ne objasnjavam zasto tako, samo da kazem, da je neprijatelj br.1 maslinovom ulju, kisik.
ni slucajno mazati se maslinovim uljem prije suncanja.
Ti imaš Zepter kožu? Nećemo se valjda na suho pržiti ? Treba se mazati maslinovim uljem prije snčanja da lijepo zacvrči.
Nijedan industrijski proizvod nije dobar pa tako ni maslinovo ulje. U svijetu pa i u samoj italiji promovisu i prodaju talijansko djevicansko ulje koje kao sto je neko vec rekao ima 20% maslinovog. Jedino kod malih privatnih proizvodjaca mozes dobiti pravo maslinovo ulje. Ista stvar je iz pastu, sve sljam, prava pasta je ona skorom bez etikete ali sve to kosta jer nemogu proizvesti dovoljno. Imam srecu da moj prijatelj ima svoje masline i pravi sebi ulje, tako da uzmem kod njega.
@RufusAnonimus- Nije dobro reci da je maslinovo ulje lijek, maslinovo ulje i ostali prirodni proizvodi su dobri za zdravlje i i sve prirodno treba uzimati i nece vam trebati lijekovi a ako se orijentisemo na jedan proizvod to je dobro ali nije lijek.
Od meda i maslinovog ulja ne postoji ništa zdravije, I imaju cijenu oko 20KM
U drzavi u kojoj vecina ne zeli da vakcinise djecu, jer su na "jubitu" vidjeli kako je to stetno... sta drugo ostaje osim kojekakvih nadriljekarija? Maslinovo ulje jeste "zdravo" utoliko jer je manje stetno od suncokretovog. Ali kao lijek!? Glupost na kvadrat. Ako vas boli uho, mozete u njemu nekoliko dana nositi komad vate natopljen maslinovim uljem. Ili mozete 1-2 nakapati odgovarajuci lijek. Dobije se u svakoj apoteci. Bez recepta.
Odavno to konzumiram i preporucujem svakome...
Bolje kašičicu rakije
@SevenDeadlySins Neznalice misle da trollam, moj djed na selu 96 doživio, još uvijek okopava njivu i nikad kod doktora nije bio. Kakvo maslinovo ulje, kakvi bakrači