Savjetnica za lični uspjeh: Mi smo ono što jedemo, ono što čitamo i ono o čemu mislimo

Piše: E. A./Klix.ba
19.12.2015. u 08:43
140
82
Savjetnica za lični uspjeh: Mi smo ono što jedemo, ono što čitamo i ono o čemu mislimo
140
Savjetnica za lični uspjeh: Mi smo ono što jedemo, ono što čitamo i ono o čemu mislimo Elvisa Kovačević
Elvisa Kovačević, savjetnica za lični uspjeh i razvoj i certifikovani Fire Walking Instruktor, preporučuje deset fundamentalnih principa života koji mogu promijeniti sve.
Holističkim pristupom Elvisa pomaže svojim klijentima da spoznaju ličnu moć i mogućnosti razvoja. Vlastiti profesionalni razvoj počela je prije deset godina izučavanjem polja psihologije uspjeha, psihoterapije i uloge duhovnosti u kontroli uma.

Trenirala je zajedno sa najpoznatijim učiteljem psihologije u svijetu Tonyjem Robbinsom na Fire Walking Institute of Research and Education te je kao i njen mentor Robbins završila trening instruktora za ličnu transformaciju i hodanje po vatri.

Elvisu je certifikovala psihoterapeutkinja Cloe Maddanes koja je među 50 najpriznatijih u svijetu u polju porodične terapije.

Ekskluzivno za čitaoce Klix.ba Elvisa, između ostalog, savjetuje kako izgraditi identitet pobjednika.

Deset fundamentalnih principa života koji mogu promijeniti sve:

1. Uzmite kontrolu nad svojim emocijama - da biste to mogli neophodno je obratiti pažnju na vašu fiziologiju, držanje tijela (ispravite kičmu), dah (dišite punim plućima), na šta ste fokusirani i koje značenje ste dali tome. Mentalno stanje u kojem se nalazite će odrediti vaš naredni trenutak, šta ćete uraditi, a šta ne.

2. Budite prisutni - to znači da ste u stanju primijetiti gdje vam je fokus, kakav osjećaj to izaziva u vama. Fokus proizvodi osjećaj, a osjećaj će odrediti kakav život imate. Ako to ne čini da se osjećate dobro i u stanju da idete naprijed, natjerajte se i promijenite fokus/misli. Možete vi to, samo zamislite da vam dolazi najdraža osoba u posjetu!

3. Značenje - čim stavite riječi na događaj dali ste mu značenje. Značenje proizvodi emotivnu reakciju. Obratite pažnju na značenja i vjerovanja koja imate vezano za život i vama važne stvari. Uvijek se pitajte da li je ovo zaista istina?

4. Govor/riječi koje koristite nose hemijsku reakciju za sobom i učinit će vaše tijelo da se osjeća dosljedno tome. Pažljivo i mudro birajte riječi kojim opisujete sebe, svoj život i događaje, iz toga se stvaraju vjerovanja koja na kraju kontrolišu sve. Sve što danas radite ili ne bazirano je na vjerovanjima koja imate o sebi.

5. Nađite nešto što vas raduje - posvetite se nečemu što vas ispunjava i daje vam osjećaj pripadnosti, značajnosti i konekcije sa drugim ljudima. Može to biti lični hobi ili budite dio nečega većeg od vas samih, nekog projekta.

6. Nada za svjetliju budućnost. Uvijek imajte nešto čemu se nadate i što čini da uzimate akciju. Akcija ili djelovanje vam daju osjećaj kontrole i ličnog uspjeha.

7. Usvojite identitet pobjednika. Možete početi s malim stvarima - zategnite krevet, svaka mala akcija koju odradite daje vam osjećaj kontrole. Svaki put kad ste odradili nešto gradite u sebi identitet pobjednika.

"Osoba koja pobijedi sebe, kao da je pobijedila bataljon vojske".

Pobjednici ne odustaju, svaki pad im je naučena lekcija i znanje za ubuduće. Mi smo uvijek u kontroli našeg identiteta.

8. Započnite dan ohrabrujućim ritualima: motiv, meditacija, joga, pet minuta planirajte svoj dan i šta se treba dogoditi u tom danu da na kraju dana budete zadovoljni sobom.

Usvojite ove principe u vaš svakodnevni život: emotivna kontrola, prisutnost, značenja, kontrola govora, nešto što vas ispunjava, nada za budućnost, identitet pobjednika i gledajte kako se vaš život mijenja.

I to vrlo brzo.

9. Vjera - kad povjerujete u činjenicu da ste zaista najljepša Božija kreacija i uspostavite vezu sa Stvoriteljem, život i životne okolnosti počnete gledati kao učenja ili lekcije.

10. Izgrađujte se - uvijek učite nešto novo. Tako održavate mozak mladim i oštrim. Punite mozak samo pozitivnim znanjem i uvijek gledajte šta bi još moglo doprinijeti vašem životu. Okružite se pozitivnim stvarima i ljudima i uvijek se radujte novom danu.

Mi smo ono što jedemo, ono što čitamo i ono o čemu mislimo. Mi živimo ono što vjerujemo da smo.


Komentari (82)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: