Dolazi ljeto
0

Riješite se "narandžine kore": Enzim mukopolisaharidaza dovodi do smanjenja celulita

Sponzorirani članak
Ines Keranović
Ines Keranović
Dolazi ljeto, a sa porastom temperature celulit postaje jedna od top tema. Celulit nas otkriva i odaje naše navike koje često i ne igraju po pravilima zdravog života. Na kraju, voljeli mi to priznati ili ne, veliki utjecaj ima i na samopouzdanje.

Pojava celulita veća je kod žena nego muškaraca, jer žene imaju više od 30 posto masnog tkiva dok im je vezivno tkivo slabije i ima ga manje.

Jedan od najvećih krivaca za celulit je loša cirkulacija, zbog čega se u organizmu gomilaju otpadne tvari i zadržavaju vodu. Često se celulit veže uz prekomjernu težinu, no on se javlja i kod vitkih djevojaka i žena. Upravo na takvim slučajevima vidljivo je koliko fizička neaktivnost i ubrzan način života može utjecati na pojavu tzv. narandžine kore.

Mnogi nisu svjesni ni činjenice da celulit može biti uzrok zdravstvenih poremećaja poput naticanja nogu i ruku te osjećaja težine.

Ipak, moguće je redukovati postojeći i prevenirati nastanak novog celulita uz pomoć proizvoda koji u sebi sadrže enzim mukopolisaharidazu. Zahvaljujući djelovanju ovog enzima na mukopolisaharide potkožnog tkiva, ovakvi proizvodi dovode do smanjena celulita, olašavaju oticanje viška tečnosti iz potkožnog tkiva, kao i sagorijevanje masnoća.

Kod uznapredovale forme celulita preporučuje se tretman započeti sa Thiomucase Forte kremom koju je potrebno koristiti dvije do tri sedmice, a nakon toga tretman se može nastaviti sa Thiomucase gelom. Potrebno je u obzir uzeti i način aplikacije kreme i nanositi je masažnim pokretima kako bi se pokrenula limfa.

Thiomucase
Thiomucase

U vremenu sve bržeg života, često nedostaje vrijeme za "dobre navike", a one su najčešće veoma jednostavne. Pijte najmanje 2 litra vode dnevno, krećite se što je više moguće, vježbajte i koristite Thiomucase Forte kremu i Thiomucase gel. Tako će koža, koja je zdravo hranjena imati i unutrašnju hidrataciju, a samim tim bolje podnositi sve ostale izazove.

Thiomucase Forte kremu i Thiomucase gel možete pronaći na www.svakodobro.ba.

Pojava celulita

"Statistike kažu da 85 posto ženske populacije starije od 20 godina ima celulit kao i da se danas javlja sve ranije, nerijetko već u 12. godini života. Razlog pojave ovog, ne samo estetskog, već i medicinskog problema krije se u našem načinu života, hroničnom stresu, slabom kretanju, nutritivno siromašnoj ishrani i nasljeđu. Također, sve češće uzimanje kontracepcije doprinosi stvaranju i pogoršanju celulita", istakla je istakla je Dragana Lošić, specijalista nutricionizma.

Dalje je istakla kako za redukciju i prevenciju celulita ne postoji jedan tretman, već kombinacija tretmana kako bi se djelovalo na sve uzroke njegovog nastanka.

"Najbolji rezultati postižu se pravilnom ishranom, adekvatnim unosom tečnosti, svakodnevnom fizičkom aktivnošću, masažom i redovnom upotrebom kvalitetnih anticelulitnih preparata", zaključila je Lošić.