Komentari (194)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da, kada se iftarom od 5 slijedova ne bi ponistavao sav ucinak cjelodnevnog posta. 😕
bit će gladno - bijesne raje po mahali, a pogotovo u saobraćaju.
@UnitarnaBosna imam hvala Bogu divne susjede a svaki dan neki rundo bjesni iz auta, tako da sam navikla. 😏
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Samo mi muslimani mozemo da osjetimo ovaj merak i onaj dan kada postis bolan. Toliko ogladnis da bi vola pojeo, ali uz iftar vode se napijes i gotovo. Ali ne vrijedi pricati pogresnim ljudima..
@MusstafaGaragic Evo ja radim i imam prijatelje koji rade teske fizicke poslove kod.privatnika i to nekad po 12 sati dok poste. Pa eno normala sve. To je samo vama nevjernicima nesta tesko, nas Allah cuva i imamo zivotne snage kao vas trojica, samo sto vi to ne kontate. Sta ces..
Dusevno mozes biti zadovoljan, ali to nije dobro za organizam. Ogladnis, pa se dobro najedes. Iz minusa u plus. Za organizam bi bilo bolje odreci se na primjer mesa, masnoce, secera, alkohola, gaziranih pica ... mjesec dana, a jesti voce i povrce i piti puno vode.
Post je višestruko koristan i to isključivo za postača.
Hriscanski da, islamski ne
@bosIud1, objasni nam.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Hajde sad doktore onako od srca koliko je nana i deda otislo na ahiret sve radi ramazana i posta.
Pitah i na drugoj temi. Zasto gotovo svaki postac mora naglasit da posti. Ono...neobavezna prica kad sretnes nekog...sta ima...evo postim. Prosle godine na blagajni, zenska uzima kusur i ispadne joj kovanica. Ona uz smijesak se okrece prema nama i kaze "vidi se da postim'. Ajd vise i ti i svi ostali...posti za sebe a ne da svi znaju.
Post u Islamu nema nikakav benefit. Ne jedes i ne pijes za dana, pa onda nocu sve nadoknadjujes-nakrkas se pa je...s. Sta je svrha tog posta?
@Lion7 Vjeruj mi vidjet ces da ima, samo se jos bogdicu strpi, nekako ce ti biti jasno odjednom sve, ne znam samo hoce li biti kasno.
Da budeš nervozan na poslu i pokažeš da si dio gomile.
Iskreno, pitanje je sta je "post". Znaci li to odreci se neke namirnice u duzem vremenskom periodu, ili ne jesti u toku dana, a navecer jesti sve?
Post je solidarisanje sa siromasnim cist it opcenite vizije.16 sati se ne jede ni pije i kad dodje vrijeme kada se jede normalno se jede..Smijemo jesti od 20:45 do 2:45
@bosnian1946, u redu, al' to nije dobro za organizam.
bolje vam je da uzmete bobu i dobro se ispleseto i iznojite, to je najbolja detoksikacija. usput smrsate par kila za noc.
"detoksikacija" uz pomoc toksina, bas zanimljiva teorija!
@_Hodi_ upravo tako. da vidis ono sve sto izadje iz tebe i kako se poslije osjecas ko nov. smrsam 2-3 kile za noc a ne ovo posti pa se nazderi.
Ljudi manite se religije 21 je vijek,nemojte biti naivni!
A ti se uhvatio govorit ljudima sta da rade u 21. vijeku. Zar ne zivimo u slobodnom svijetu?
što vam ga bakir ućera. prvo kao nema knjižica za nove pasoše, a sad fol njemačka ambasada prebukirana, iako njemcima fali 1 milion radnika. sad mu jedino na uho možete recitovati ilahije i kaside.
uzdržavati se od unosa vode kao glavnog medija za metaboličke procese i transportera hranljivih i otpadnih tvari i koja izmedju ostalog čini preko 60 posto težine odrasle osobe može samo polupismeni fanatik
Hipokrit je eto polupismeni fanatik a ti si expert-
@individuator Kod pravoslavaca je post obavezan i nije tacno da se podvrgavaju samo monasi i pojedinci već dosta raje.Smisao je isti ali je forma drugačija u odnosu na islam
Svim muslimanima zelim da s lakocom isposte ovaj dragi nam mjesec Ramazan. Meni je dusa puna u Ramazanu. Da Allah dz.s. ukabuli post svim postacima. Da zivi i zdravi mi budete. Amin.
Gospodine ja sam napisala MUSLIMANIMA. Ja te ljude ne stavljam u svoj kos.
U svim vjerama postoji post, zatim na klix udju pojedini debili koji zderu slaninu i izgledaju ko krmad koji od svoje debljine ne mogu u halu uci i na solju sjesti a da ne pukne, pricaju nesto stetno, ovi sto poste budale itd. Svi prije nas bili budale, u 21. vijeku se rodili vi kao pametniji od svih. A pojedini nemaju ni srednju strucnu spremu.
sto se tice strucne spreme, da je nauka u rukama takvih sto hvale post sa medicinskog aspekta vjerujem da danas ne bi imali pojma o celiji, dnk, rnk, translaciji, transkripciji vec bi bilo na nivou "ma Allah najbolje zna"
Prvo danas ti prvi korsitis arapske brojeve, zatim osnove medicine, astronomije, hemije, biologije i mnogih drugih bauka zasnovane su od strane arapskih naucnika, zato ne dipr. Kad su Arapi imali kulturu, skole, javne wc-ove, hamame (kupatila), filozofe, vodje, medicinu, astronomiju itd, u Europi su bili Barbari cije tvrdjave ni wc nisu imale, gdje su morali izmisljati parfem da ne bi smrdili, palili knjige i one koji se crkvi suprostavljaju. Tad ti je u Europi bilo tzv "Mracno doba".
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
vi sto postite i sto kazete da je zdravo bujrum postite citavu godinu da nam se smanji broj debila u drzavi
ko prezivi godinu nek nastavi i sljedecu
Jes veliko ovo sarajvo
Sad kad pocne tusenje o ramazanu i postu