Drugačiji hod, govor, odijevanje
0

Ponašanje žena se mijenja za vrijeme ovulacije

Sarajevo-x.com
Kada žena ovulira, mijenja se način na koji hoda, priča i oblači se. Ovulacija utječe i na izbor muškaraca s kojim će flertovati, otkriva američko istraživanje.

Ovo istraživanje moglo bi pomoći ženama da poboljšaju svoj odnos sa muškarcima, a prodavačima da lakše prodaju odjeću ili nakit. Istraživanje pokazuje da (ne)korištenje pilule za kontracepciju utječe i na izbor muškaraca.

Naučnici su dugo vremena mislili da se za vrijeme ovulacije kod žena ne događaju vidljive promjene. Studije su pokazale da su žene za vrijeme ovulacije osjećale veću privlačnost prema muškarcima sa dubljim glasovima i simetričnim, muževnijim licima, javlja "Discovery News".

U drugim studijama, naučnici su pokazali da žene koje ovuliraju više njišu kukovima dok hodaju, iako gornji dio tijela drže u odbrambenoj poziciji.

Također, kada ovuliraju, žene su sklone oskudnijem odijevanju i više zainteresirane za društvena okupljanja.

Ako žene prihvate da se ponašaju drugačije za vrijeme ovulacije, to im može pomoći u donošenju pametnijih odluka o vezama, kupovini i još puno toga.

"Žene trebaju biti svjesne da su u određenom periodu svog ciklusa više ili manje naklonjene određenom tipu muškaraca, a to saznanje moglo bi im pomoći da se suzdrže od kupovine provokativnog veša na internetu", rekla je psihologinja sa univerziteta u Minnesoti, Kristina Durante. "U vrijeme ovulacije žene izgledaju privlačnije, pa bi možda bilo pametno da se fotografišete za Facebook za vrijeme ovulacije".