{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dok ovuliraju žene kupuju izazovniju odjeću

S
5.8.2010. u 13:17
0
3
Dok ovuliraju žene kupuju izazovniju odjeću
0
Dok ovuliraju žene kupuju izazovniju odjeću
Prema istraživanju sprovedenom u SAD-u, žene kupuju izazovniju garderobu kada ovuliraju, u pokušaju da budu privlačnije od svojih suparnica. Naučnici tvrde da su žene vođene nesvjesnom željom da impresioniraju suprotni spol u vrijeme kada im je najlakše zanijeti.
Naučnica sa Univerziteta Minnesota, Kristina Durante, rekla je: "Na vrhuncu plodnosti u ženama se javlja nesvjesna želja da skrenu pažnju na svoj izgled i tako otjeraju suparnice. Ako izgledate bolje od konkurencije, veće su vam šanse da se ističete".

Studija je objavljena u magazinu "Journal of Consumer Research".

Naučnici su shvatili da su potrošači pod utjecajem hormona.

"Saznali smo da, kad žena ovulira, bira izazovnije odjevne predmete jer razmišlja o drugim atraktivnim ženama koje će joj se naći u blizini", rekla je dr. Durante.

Ispitanice koje su ovulirale i kojima su naučnici pokazali fotografije atraktivnih žena koje poznaju, birale su izazovniju garderobu od onih kojima su pokazivali slike običnih žena. Ovakvo ponašanje je podsvjesno i nije primijećeno kod žena koje ne ovuliraju, rekla je dr. Durante.

Druga istraživanja su pokazala da žene kad su najplodnije privlače dublji glasovi jer smatraju da oni pripadaju muževnijim muškarcima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: