Zdravlje
113

Pogledajte reakciju budućih roditelja kada su saznali da će dobiti četvorke

Klix.ba
Jedan bračni par iz Utaha (SAD) saznao je divne i iznenađujuće vijesti na prvom pregledu kod ginekologa. Ashley Gardner je na ultrazvuku saznala da će uskoro postati majka i to četiri bebe.

To i ne bi bilo tako iznenađujuće da se sve nije izdešavalo nakon što je osam godina pokušavala zatrudnjeti sa suprugom Tysonom.

Na kraju je uspjela nakon prvog IVF tretmana. Kroz liječenje neplodnosti, dva spermija su se ugradila u njenu maternicu i oba su se podijelila tako da Ashley sada nosi dva "seta" identičnih blizanaca.

Njihova prijateljica, fotografkinja Alicia Hallock, je bila s njima na pregledu, pa je uspjela zabilježiti njihove prve reakcije nakon saznanja da će uskoro postati roditelji četvero djece.

"Nikada nisam osjećala toliko emocija u jednom trenutku", rekla je Gardner . Alan Penzias, vanredni profesor ginekologije i reproduktivne biologije na Harvardu je rekao da su izgledi da imate dva seta blizanaca u jednoj trudnoći oko jedan prema 70 miliona.

"Neke osobe se moraju podvrgnuti IVF terapiji nekoliko puta da bi dobili jednu bebu, a da iz pvog pokušaja žena bude trudna sa četiri bebe, zvuči kao apsolutno nestvarno", rekao je doktor Penzias.

Ultrazvuk je pokazao da su sve četiri bebe djevojčice, pa će Gardneri uskoro dobiti četiri kćerke.