Zdravi doručak iz čaše
3

Počastite se ovog jutra zobenim pahuljicama s kikiriki maslacem i chia sjemenkama

E. Sk.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Kombinacija chia sjemenki i zobenih pahuljica je sve popularnija opcija kada je riječ o zdravom doručku.

Ova dva sastojka sadrže hranjive tvari koje su vam potrebne na početku dana kako biste povećali energiju i poboljšali metabolizam. Neki ljudi to smatraju odličnim za gubitak kilograma, jer se osjećate siti duže vremena, sadrži malo kalorija i poboljšava probavu.

Zobene pahuljice mnogima su postale rutina jer su praktičan, ukusan i zdrav doručak. Ovo je jednostavan recept uz koji ćete vrlo lako ukomponirati dodatke poput banana i bobičastog voća, različitih sjemenki i domaće granole.

Najbolje je to što svoj doručak možete pripremiti dva dana unaprijed i čuvati ga u frižideru do posluživanja. Ako još niste, obavezno isprobajte.

Od sastojaka vam je potrebno 50 grama zobenih pahuljica, 120 mililitara bademovog mlijeka, pola kašičice chia sjemenki, 2 kašičice kikiriki maslaca i jedna kašičica meda.

Priprema je vrlo jednostavna. U staklenku ili posudu pomiješajte bademovo mlijeko, chia sjemenke, maslac i med. Dodajte zobene pahuljice i dobro promiješajte. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider preko noći. Poslužite sljedeće jutro s dodacima. Prijatno!