Jednostavna pravila za 24 sata
0
Pobijedite prehladu za jedan dan
Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
o prehladi
okupaj se i crkni...
\"Popijte čašu soka od cijeđene narandže da biste unijeli dovoljno vitamina C i spremite topao obrok u kojem bi trebalo da preovladava bobičasto voće.\" \"Ponovo je vrijeme za vruć napitak, odnosno biljni čaj koji će pomoći da se oslobodite sluzi iz tijela, ili za čašu svježe iscijeđenog soka, bogatog vitaminom C.\" A šta je sa studijom od prije koju godinu koja je dokazala da vitamin C ne djeluje na poboljšanje imuniteta kada se već prehladimo? Zaključak: uzimati preventivno. \"Budete li izbjegavali meso, prehlada će se najvjerovatnije produžiti i postati nepodnošljivija.\" Ovo hoće reći da ljudi koji ne konzumiraju meso imaju češće i nepodnošljive prehlade: Zaključak: pokušaj strašenja individue kao konzumenta.
Ja koje samo gluposti i koji silni raspored. Za ovo mi vrlo dobro znamo kako ide: 1. čašicu dobre maksuzije 2. doručak s dobrom i malo masnijom suhovinom (pečenicom) 3. čaj, naravno pola voda pola maksuzija 4. ostatak dana lagano malo suhovine, malo maksuije. treba napomenitu da prostorija treba biti topla s kakvom dobrom zgodnom garavom, da pripomogne gdje treba. Maksuzija će svakako da pobije sve bakcile ;)
jes to sve fino...al haj cim ustanes i znas da ce te uhvatiti, ti to sve imaj pobrojano u kuci (vjerovatnoca 0,1%)...moras izaci i to kupiti...i onako vruc i mokar od tusa...samo ograjises jos vise
a evo od mene preporuke. dobro se obucite, sto vise odjece na sebe, dobro se pokrite sa dvije deke, i lezite spavajte. iznojite se sto je vise moguce. u jutro provjereno u 90% slucajeva gripa i prehlada nestaju.
Ma sve je stvar japije :D
Zvuci obecavajuce, ali prehlada je najcesce simptom neceg veceg, tako da sumnjam da bi moglo pomoci u sezoni gripe :D