Veoma efikasno i zdravo
41

Piće od tri sastojka će pomoći da se riješite sala na trbuhu

D. B.
Ukoliko imate problem sa salom na trbuhu i želite ga se riješiti, trebate probati čudotvorno piće od tri sastojka.

Kao što je poznato, rezultati gubitka sala, odnosno viška kilogreme ne mogu se vidjeti preko noći, a ishrana ima ključnu ulogu za mršavljenje i zdravlje. S pravim sastojcima na tanjiru možete efikasno ubrzati metabolizam, poboljšati probavni sistem i ubrzati mršavljenje. Ako želite izgubiti višak kilograma, možda je piće od tri sastojka pravo rješenje za vas.

Piće se pravi od mrkve, narandže i đumbira i predstavlja bogat izvor vitamina i minerala koji regulišu masnoću u tijelu i pomaže vam da ostanete u formi.

Odbacivanjem zašećerenih pića bogatih kalorijama i slične hrane je prvi korak ka mršavljenju, a unošenje svježeg soka je lagan način da se opskrbite vitaminima, mineralima, antioksidantima i vlakima. Hranjive materije će oživjeti vaš metabolizam i pomoći vam da sagorite više kalorija.

Sok je bogat sastojcima koji pomažu u procesu mršavljenja. Sadrži malo kalorija i mnogo vlakana zahvaljujući mrkvi koja se smatra supernamirnicom za mršaljvenje. Zahvaljujući velikom udjelu vlakana, jedna čaša soka od mrve će vas zasititi i spriječiti da se prejedete. Sok od mrkve potiče sagorijevanje masti i mršavljenje.

Sok od narandže je još jedan važan sastojak pomenutog pića, sadrži malo kalorija, a tijelo potroši mnogo više dok ga svari. Također, unapređuje okus pića.

Đumbir je bogat enzimima koji unapređuju probavu, a dobra probava će riješiti vaše probleme s tjelesnom težinom. Također, đumbir će pomoći da ostvarite svoje fitnes ciljeve ako ga unosite redovno.

Za sok je potrebna jedna mrkva, svježi sok od narandže i jedan đumbir. Prvo u blender stavite mrkvu i đumbir, a kad dobijete glatku pastu, dodajte i sok jedne narandže. Najbolje je sok popiti ujutro kako bi efikasnost bila na maksimumu.