Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Nedostatak komunikacije" je samo popularna fraza i blazi sinonim za zasicenje, odsustvo ljubavi, seksa, fizicke privlacnosti i svih ostalih ljepota i divota kojih ima u izobilju na pocetku veze. To ni dragi Alah ne lijeci, a kamoli psiholozi :-)
eh da je meni bilo kakvog nedostatka komunikacije
ubo si ga sad sasa alal vera
Kada dođe iz guzice u glavu tražiš da progovori partner, a ne njegov automobil :)
Pomoći ima samo ako se bar jedno promijeni, a najbolje oboje. A to se desi jednom u 50 slučajeva.
Ne slazem se sa tobom da bilo ko treba da se mijenja,jer bi to tada bila samo gluma...,mislim da osobe treba da prihvate jedna drugu onakve kakve jesu,sa svim vrlinama i manama...,a ako nekoga volis onda i mane od te osobe su ti drage...
U sred dana sretoh je nije licila na sebe nocas, rece, sanjala sam tebe Bez sljokica i bez sminke jedva je prepoznah ja imala je lice djeteta Ref. Crno vino, crne oci tu mi pjesmu pjevala dok me je u oci gledala kafanska pjevacica moju dusu uzela da je dijete ne bi umjela Zore vise ne vidim oko mene staklo, dim u kafani noci provodim
Ako se izgubi ljubav, izgubi se i komunikacija. Ako je bilo lijepo, zašto ne potražiti pomoć i izaći iz tame na svijetlo ljubavi i ponovno započeti komunikaciju svake vrste. Život je lijep, samo ga sebični čovjek učini ružnim.
Koji parovi, je li ovi iz realiti showa?
Licno smatram da je pretarana i forsirana komunikacija mnogo veci problem, svaka osoba izuzetno ceni svoju privatnost.
Mademoiselle Remzijas, osecaj vas uopste nije prevario. Iskreno, i sama rec "brak" kod mene izaziva veliku nelagodnost (strah). :))
ogroman broj ljudi pojma nema kolko je s..an u glavu u sirem smislu ..mnogi dozive starost vjerujuci da su najpametniji najljepsi i najjaci ...sou program je u tome da citav zivot znaju da je to laz ali im ta laz prolazi iz jednostavnog razloga sto im okolina (taj najjaci faktor) do te iste starosti te iluzije podupire i hrani. ps. sinoc je bila odlicna nova emisija na rubu znanosti koja se bas bavila ovim pitanjem i sirim pojmovima termina veze atachmenta isl..sve je vrlo jednostavno ali i mnogo surovo i tuzno zato vecina i bjezi i mrzi da pali svoje neurone jer je neznanje blagoslov.
e ja ti ćeš sa 25 godina nekom nešto reći onom što je u braku 10 godina jel?
Može neki par biti i 50 godina u braku, a da "ne znaju" razgovarati međusobno. I zašto neki 25-ogodišnji psiholog/inja ne bi jedan takav par mogli "pogurati" da nauče kako imati ispravnu komunikaciju. Ne znam... Ja imam finih godinica, a prije par dana me je trogodišnji sestrić naučio jednu lekcijicu - kako ne biti zadrt i kako brzo preći preko konflikta (nakon što ga je mama dobro naružila zbog neke njegove nepodopštine, on joj se u roku od par trenutaka osmjehnuo i dodao joj kockicu čokolade :) Ako je neko mlađi od nas ne mora značiti da nas ne može naučiti nečemu.
parovi jako cesto stupaju u veze, i jos gore brakove iz krivih razloga (tipa zajedno smo cijeli zivot, on mi je prvi/prva, niko me nece voljeti kao on/ona, on/ona me najbolje zna... a onda ide onaj, ponovo krivi, materijalni razlog... pa onda, on/ona mi je vjerovatno zadnja prilika, mozda nikad necu naci boljeg/bolju....) i naravno da kasnije traze izgovore, kao ovaj glupi manjak komunikacije. brate, zenite se iz ciste ljubavi, i nece biti problema ni potrebe za psiholozima.
kakva ljubav, mane to
Kog kurca imaju komunicirati?
zene neka se manje loze na kockaste gloove i mladje od 60god i bice dobro
Nabijem ja te parove ... il se yebite il razyebite, kakav savjetnik u pm, nije zivot holivudski film da vam "shrink" 100$/h pomogne ...
Kakav nedostatak komunikacije? O cemu ovaj prica...nedostatak pored svih ovih uredjaja i tehnike, skype, viber, whatsapp, FB ....:D
Normalno je, ali da sad vecina ima svog psihologa ili psihoterapeuta - nije slucaj. Ako zastekas u svakodnevnici i stresu, pa se obratisu u jednom dijelu svog zivota istima, za pomoc u "stavljanju stvari na svoje mjesto" - zbog tog te nitko nece cudno gledati. Sto se tice parova, ako u braku fali prijateljstva, samo je pitanje vremena kad ce komunikacija pasti na niske grane. Uz ljubav i sex, i prijateljstvo je jednako vazno za dobar brak.