{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova intrigantna studija: Dobro je biti debeo

S
8.11.2007. u 09:57
0
0
Nova intrigantna studija: Dobro je biti debeo
0
Nova intrigantna studija: Dobro je biti debeo
Nakon dugogodišnjih kampanja o tome kako je pretilost poput bolesti koja doprinosi zdravstvenim problemima i skraćivanju životnog vijeka, nova studija koju su objavili američki naučnici govori kako je zdravo i dobro biti debeo jer nam višak kilograma produžava život na Zemlji.
Nova studija koju su objavili američki medicinski naučnici prouzrokovala je negodovanja među ekspertima u ishrani kao i ostalih ljekara iz svih oblasti medicine, izvijestio je The Independent.

Suprotno dosadašnjem vjerovanju i dokazima, ova studija zapravo govori da je dobro i zdravo biti debeo jer to produžava čovjekov život. Naučnici naglašavaju da nije dobro biti prekomjerno debeo - u mjeri da se osoba ne može kretati, ali da su "šlaufi" i masne naslage zapravo dobre.

Iako će mnogima koji imaju problema sa težinom ova studija doći kao olakšanje, ostali naučnici, nutricionisti i doktori sumnjičavo gledaju na ovu studiju, a neki je čak nazivaju i potpunom glupošću.

U novoj studiji stoji da veliki dijapazon bolesti tijelo bolje prebrodi ukoliko osoba ima masnih naslaga, ali također upozorava da pretile osobe često pate od dijabetesa i imaju različite smetnje s bubrezima. Ono što najviše začuđava u ovoj studiji jeste da, prema njihovim riječima, osobe normalne težine također kraće žive, jednako kao i premršave, u odnosu na one koji imaju višak kilograma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: