Utvrdite i druge znakove
80

Nemojte ga zanemarivati: Tihi simptom raka javlja kada pokušavate zaspati

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Postoje razni simptomi koji su manje poznati, a njihovo prepoznavanje moglo bi vam pomoći u ranom otkrivanju ozbiljnih zdravstvenih problema. Stoga, nije loše otkriti ih na vrijeme.
Ukoliko vam se javlja bol u tijelu kada pokušavate zaspati, postoji mogući rizik da imate neku vrstu raka. Naime, liječnica Deborah Lee, iz "Dr Fox Online Pharmacy", navodi da bol koja se pojavljuje noću kada želite spavati jedan je od najčešćih simptoma raka.

"Noću biste mogli imati mnogo veću nelagodu jer u to vrijeme rak brže raste. Kada ležite, to mijenja raspodjelu težine tumora i okolnih tkiva što često uzrokuje bol",objasnila je liječnica Lee.

Navela je da ova bol ne mora nužno značiti da osoba ima rak te da je najbolje da se provjere još neki simptomi kao što su gubitak težine i apetita, slabost i iscrpljenost, mučnina i povraćenje te visoka temperatura.

Preporučila je odlazak ljekaru ukoliko se bol pojavljuje duže od 20 dana. Bol uzrokuje pritisak tumora na kosti, živce ili neke druge organe u tijelu. Također, bol može biti različita, a ovisi od toga na kojem se mjestu nalazi tumor te u kojem je stadiju.