{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Matične ćelije kraljevskih porodica u Vita 34

17.9.2014. u 09:00
21
Matične ćelije kraljevskih porodica u Vita 34
21
Vita 34 je najveća njemačka i vodeća evropska banka matičnih ćelija. Najsavremenija njemačka tehnologija kao i jedinstvena metoda pohrane matičnih ćelija, čine Vitu 34 ubjedljivim liderom na evropskom tržištu. Eminentni stručnjaci zaposleni u laboratorijama Vite 34 uzorke krioprezervijaju po najstrožijim svjetskim standardima. Ova banka bila je izbor mnogih svjetski poznatih ličnosti, a za relativno kratko vrijeme je postala prepoznatljiv brend i u našoj zemlji.


Slavnim je zdravlje na prvom mjestu

Pohranjivanje matičnih ćelija je već učestala praksa u svijetu i kod poznatih ličnosti. Niti jedan roditelj ne bi podnio da se njegovo dijete nađe u situaciji da mu je potrebna ova vrsta terapije, a da mu je nisu obezbijedili onda kada su to mogli. Ni poznati “kraljevski roditelji” nisu lišeni toga.

Nedavno je veliku pažnju javnosti izazvala vijest o odluci britanskog princa Williama i vojvotkinje Kate da pohrane matične ćelije svog sina, princa Georgea. Oni su se, kao i većina drugih roditelja, odlučili na pohranjivanje matičnih ćelija kako bi obezbijedili sigurniju budućnost svojoj porodici. Njihov izbor je bila jedna od američkih banaka.

Na području Bosne i Hercegovine posluje samo jedna banka koja je bila izbor poznatih kraljevskih porodica. Pa tako ovu priliku prije nekoliko godina nije propustila niti španska kraljevska porodica, princ Felipe i princeza Letizia. Oni su 2010. godine matične ćelije njihove kćerke Sofije sačuvali u najvećoj njemačkoj banci Viti 34 u Leipzigu.

"Sačuvali smo matične ćelije iz pupčane vrpce. Mi vjerujemo u to, a nauka i medicina svakodnevno napreduju u ovoj oblasti o čemu smo se informisali”, izjavio je španski princ Felipe Alfonso.Praktično da ne postoje slavne porodice koje bi danas propustile ovu priliku. Kako bi osigurali što sigurniju budućnost, te iskoristili potencijale koje samo matične ćelije iz pupkovine imaju, na ovaj korak su se odlučili i belgijski princ Edouard de Ligne, potomak jedne od najvažnijih plemičkih porodica iz Evrope i njegova supruga - glumica Isabella Orsini, inače poznata kao kumče bivšeg talijanskog premijera Silvia Berlusconia.

"Zajedno smo odlučili sačuvati krv iz pupkovine. Razgovarali smo s mnogim profesorima i sa našim prijateljem James Watsonom, nobelovcem koji je otkrio strukutru DNK, te se smo shvatili da je to ispravna odluka”, izjavila je princeza Isabella Orsini. I ova kraljevska porodica je matične ćelije svoje bebe sačuvala u Viti 34.

Matične ćelije svoga djeteta u Viti 34 sačuvao je i čuveni Flavio Briatore – „kralj“ Formule 1 i njegova supruga – poznata italijanska modna ikona Elisabetta Gregoraci.

"Ovo je naš izbor zasnovan na zdravom razumu, jer će se te ćelije čuvati u banci u Njemačkoj najmanje 30 godina, a mogu biti vid osiguranja života moga djeteta u slučaju zdravstvenih problema", kaže Elisabetta - supruga Flavia Briatorea.

Prema uzoru na Flavia Briaotorea matične ćelije svoga sina Leona 2010. godine u Viti 34 pohranio je i svjetski prvak u motociklizmu, slavni Max Biaggi. I mnoge druge poznate ličnosti iz svijeta sporta su matične ćelije svoje djece sačuvali u Vita 34, vodećoj evropskoj i banci sa najdužim iskustvom u Evropi.

Mnoge svjetski poznate ličnosti su se odlučile na ovaj korak i podijelile svoju odluku sa javnosti kako bi svim roditeljima skrenuli pažnju na mogućnosti koje pruža pupčana vrpca, koja se u većini slučajeva baca, a svu vrijednost koja ona nosi u tom slučaju propada.

Najpoznatija ruska balerina Natalia Titova, supruga Massimiliana Rosolina, olimpijskog prvaka u plivanju kaže: "Mi smo odlučili sačuvati pupčanu vrpcu u Viti 34, te tako pružiti našoj kćerki što više ljubavi. Ovo je jednostavan zadatak koji može osigurati zdravlje i budućnost, to je najbolja investicija za porodicu".Dostupno i u BiH

Na području cijele Evrope posluje veliki broj porodičnih banaka matičnih ćelija, međutim Vita 34 se izdvaja od ostalih po najstrožijim standardima krioprezervacije, sofisticiranoj tehnologiji i jedinstvenoj metodi skladištenja koju su prepoznale mnoge cijenjene svjetske ličnosti. Vita 34, koristi patentiranu metodu čuvanja matičnih ćelija koja se do sad pokazala najuspješnijom u liječenju oboljele djece. Ova banka je do sada omogućila liječenje matičnim ćelijama iz pupčane vrpce za više djece nego sve ostale porodične banke u Evropi zajedno. Ovaj podatak potvrđuje lidersku poziciju Vita 34 u Evropi.

Iz Bio Save-a, ovlaštenog i ekskluzivnog partnera prve i vodeće evropske banke matičnih ćelija Vite 34, poručuju: “Veoma smo ponosni na činjenicu da su mnoge slavne svjetske ličnosti svoje povjerenje dali upravo Vitu 34 i ovo je najbolja potvrda kvaliteta naše banke. Španska i belgijska kraljevska porodica zasigurno imaju veliku mogućnost izbora i za svoju porodicu biraju samo ono najbolje. Izuzetna nam je čast što su usluge Vite 34 koja je izbor većine poznatih svjetskih ličnosti, dostupne i roditeljima u Bosni I Hercegovini.”

Mogućnost plaćanja na 24 rate

Dolazak novog člana porodice predstavlja i mnogo veće troškove, od malih sitnica, pa do veoma važnih stvari. Pohranjivanje matičnih ćelija za svoju bebu je nešto što većina roditelja želi, međutim mnogi od njih nisu u mogućnosti obezbijediti ovo dodatno i važno osiguranje za dijete i cjelokupnu porodicu.
Od juna 2014. godine, Bio Save predstavnik prve i vodeće banke matičnih ćelija Vita 34, omogućio je finansiranje na dvije godine svim porodicama koje se odluče za pohranjivanje matičnih ćelija svoga dijeteta.
„Mnoge porodice imaju želju da pohrane matične ćelije svoje djece ali pored svih životnih troškova i općenito finansijske mogućnosti, većina njih nije u prilici da to i učini. Upravo zbog toga smo se odlučili da omogućimo plaćanje na dvije godine, tačnije 24 mjesečne rate, te na taj način svim porodicama omogućimo da osiguraju zdraviju budućnost svoje djece. Svjesni smo značaja pohrane matičnih ćelija, njihovog potencijala u liječenju raznih bolesti sa kojima se danas susrećemo ali i oboljenja koje nam donosi budućnost,„ poručuju iz Bio Save-a.
Svi roditelji koji su zainteresovani za pohranu matičnih ćelija svoga novorođenčeta to mogu uraditi preko kompanije Bio Save BiH koji je ekskluzivni i ovlašteni partner prve i vodeće evropske banke matičnih ćelija Vita 34.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: