Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne. tzv "zapadni" nacin zivota, koji ukljucije i nezdravu ishranu, izaziva umne bolesti. Odrecite se 'zapadnog' nacina zivota i umne bolesti ce se povuci.
@Hana28 Karl Marx i Frederich Neitzche najbolje objasnajvaju duboku krizu zapadnog drustva i posljedice koje tzv. zapadni nacin poimanaj covjeka i prirode ostavlja na um i psihu covjeka. Primitivni materijalizm koji covjeka odvaja od priorde, odvaja od drugog covjeka, i na poslijetku, odvaja od samoga sebe. Covjek se svodi na 'biolosku' masinu cija je jedina funkcija proizvodnja i potrosnja. To vodi u duhovnu i umnu smrt.
@BivsiTurcin3 Vidis, ovo 'istrazivanje," brka uzroke i poslijedice. Zderanje masne hrane, po kojem su Amerikanci poznati, nije uzrok umnih poremecaja, nego je vec i samo zderanje poslijedica i znak dubljeg fenomena umnog poremecaja, to je poslijedica duha/uma koji je izgubio smisao za radost zivljenja i trazi nasladu u bilo cemu, pa i u zderanju.
PRIKAŽI ODGOVORE (18)
voce, povrce, zitarice, po mogucnosti uvjek svjeze i domace, slatkisi i fast food, rostilj itd samo ponekad nije to nikakva mudrost
Sve je to ok., ali trebalo bi nas više zabrinjavati stanje u našoj državi i kvalitet hrane koju konzumiramo. Da li je masna ili nije, ali ako i jeste i nije masna, sigurno NIJE ZDRAVA! Uvoze nam meso sumnjivoh kvaliteta, zamrznuto i po desetine godina i prodaju kao svježe, ili u mesnim prerađevinama. TU JE BOLEST! Radi dobiti nas svjesno ubijaju! http://www.pogled.ba/clanak/odakle-stize-meso-koje-jedemo-svaki-dan/101693
Joj naucnika, hranili miseve sa secerom i masnocama.... A gdje je hljeb, pa zelje, prasa, kupus, meso, pa voce.... Nista im ne vjerujem.
Sad mi je tek jasno... Mirzeta iz Prijedora je jela masnu hranu dok je bila mala. Mamicu li joj glupu i neodgojenu u kokošinjcu!
...allaha ti, šta je fol sa mirzetom iz prijedora?
Fol je u tome da će moći sama birati svoju smrt, u zadnjoj epizodi.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
...ja bi onda trebo bit idiot. a možda i jesam?
BORIS DEZULOVIC NOVA KOLUMNA: HRVATSKI MUSKARCI SU UVREDLJIVO OCEKIVANO PLITKI I IMAJU JEDNOSTRANICNI MOZAK http://tinyurl.com/ztffkk6