Zdravlje
0

Magične tablete za mršavljenje bez vježbanja

Sarajevo-x.com
San svih nas je da se jednog dana izumi tableta uz koju ćemo moći jesti sve, a istovremeno i mršaviti. Ali, kažu istraživačii, ovakvi preparati su već sada stvar realnosti.

Tvrde da postoje tablete koje se upotrebljavaju za snižavanje pritiska, a koje vam istovremeno mogu pomoći da izgubite koji kilogram. Eksperimenti su pokazali da su to ACE inhibitori koji ubrzavaju metabolizam, čime se brzo tope viškovi.

Tako bi, piše Daily Mail, ovakve tablete mogle biti propisivanje i kao "sagorivači kalorija". Njihovim uzimanjem bismo mogli smanjiti tjelesnu težinu bez da potrčimo.

Težnja za mršavljenjem u Evropi je postala trend, tako da bi ovakve tablete naišle na odlično tržište. Istraživanje koje je provedeno na miševima je pokazalo da dolazi i do bržeg procesuiranja šećera u organizmu, čime se smanjuje opasnost od dijabetesa.

"Ovakvi lijekovi se koriste za snižavanje pritiska," kaže doktor Michael Matthias. "Znači da su sigurne i pacijenti ih dobro podnose. Jedino što još ne znamo hoće li one imati ovakav uticaj na ljude kao što su imale na miševe."

Ipak, tvrde doktori, ovim neće prestati njihova insistiranja na kontrolisanoj ishrani i svakodnevnoj fizičkoj aktivnosti.