Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odavno je poznato već da pretjeran unos kalcijevih minerala povećava i krvni pritisak, a to je najveći uzročnik ne samo srčanog udara, već i drugih bolesti kardiovaskularnog sistema. Protiv lomova kostiju, kalcij ne može pomoći onima koji ljenčare i kukaju. Za jačanje kostiju je najvažnija redovna i umjerena fizička aktivnost. Najjeftinije i najbolje je svaki dan prošetati nekoliko kilometara po ravnom terenu.
Kakva je ovo recenica,potrudite se malo bolje sa prevodom, nemojte koristiti Google translate, ljudi su studirali da bi bili kvalitetn prevodioci. Svaki dan najmanje jednu jezicku gresku imate i sve i jednom objavljenom clanku. Vi ste kix.ba, a trudite se da budete prvi.... pihihihihhh
\"Rezultati su pokazali da je 851 od 15.959 osoba koje nisu uzimale kalcij doživjele srčani udar, dok je, u poređenju sa osobama koje nisu koristile kalcij, mogućnost srčanog udara kod osoba koje su uzimale ovaj mineral, veća za 86 posto.\" Dajte, kakav prevod?! Pa imate li imalo osjećaja? Vi se trebate zvati KIX.ba!
Sad i ove potrebne stvari nisu dobre za zdravlja.. Sta ovi naucnici nece skontati..