Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cuj nauka? Pa to je sve 5G, vjerujte ljudima koji se kriju iza izmisljenih nickova, postavljaju videe sa nepoznatih lokacija i nepoznatog porijekla, optuzujte Bill Gates-a jer vam ne valja sto se covjek obogatio svojom inteligencijom, a vi biologiju niste kontali. Ovakve teorije nastanu kad spavas na fizici, biologiji, hemiji i onda se ibretis kada drugi nece da se 'probude' da vjeruju nase lakrdije.
@gooUser1567762822 Nisu oni spavali na časovima, mrzila ih je učiteljica
@gooUser1567762822 pola ih je toliko nepismeno da su ti dali lajk nakon prvog dijela komentara
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Greške u prevodu. Engleski smallpox uvijek treba prevoditi kao velike boginje ili variola, Male boginje su morbili, krzamak ili ospice, engleski measles. Srednje boginje su pljuskavice, varičela, ovčije boginje ili vodene kozice, engleski chickenpox. A engleski bigpox je sifilis.
@sarajlija_11 Sa wikipedije: Epidemija velikih boginja u Jugoslaviji 1972. godine je izbila nakon što se Ibrahim Hoti, muslimanski hodža rodom sa tadašnjeg Kosova, zarazio velikim boginjama prilikom hodočašća u Meku. Hoti se po povratku na Kosovo razbolio i zarazio 38 ljudi;
"On je našao oboljelog od kravljih ospica, uzeo tekućinu iz jednog od njegovih žuljeva i tehnikom variolacije zarazio osmogodišnjeg dječaka. Kasnije je pokušao tog dječaka da zarazi malim boginjama što nije uspjelo."... pa ko je ovaj , neki Mengeleov rodjak???
I kad su 'Kolumbo i ovi' otkrivali Ameriku, uvijek se znalo kako se ide u goste. Tako je konkvistadora Korteza, dok je grabio zlato, pitao Aztek 'sta ce mu to', veli on 'mi imamo bolest srca i samo nas ovo lijeci'. I daruje Azteke velikim boginjama, pomori ih. Kasnije su Indijanci, kad su Evropljani punili brodove, 'turili' njima sifilis da ponesu. Al' opet je Englez Cook, obilazeci Havaje i ostrva, podijelio urodjenicima sifilis, boginje, krzamak. A DeGama ce i ostali u Indiju...
Jesu li i za vrijeme velikih boginja ljudi kukali kako tobože neko hoće da ih čipuje?
Pa de odluči se novinaru: jesu li male ili velike boginje ???
Je li neko razumio ovaj dio: Početak imunizacije, proces pod nazivom variolizacija izgledao je tako da su doktori uzimali uzorak tečnosti iz osipa zaražene osobe i pomoću noža je prenosili na drugu osobu. Ovaj proces doveo je do velikog širenja virusa i smrtnih slučajeva
Nekada su bili strucnjaci a sada samo manekeni
Antivaxeri su jednostavno Darwinisticki proces. Intelktualno inferiorniji ce biti osudjeni na neko naredno izumiranje od boginja, paralize, zausnjaka i sl.
Da je njima do nasi zivota ne bi se ubijali civili i neduzna djeca,tako da tu pricu o vakcinama macku o rep okacit.
Boginjaaaa sam tvojaaaaa uzmi meeee
Velike boginje je u Jugoslaviju 1972. godine doneo hadžija iz Meke. Odeš u Meku u srednji vek, kad se otud vratiš doneseš srednjevekovnu boleščinu. Inače bog voli one koji obilze sveta mesta i voli da ih nagradi, eto ga čist dokaz. Da vlasti tadašnje Jugoslavije nisu fantastično odreagovali i zaustavili epidemiju, u Evropi bi bilo više mrtvih nego u drugom svetskom ratu.
Nemoj da lažeš i izmišljaš čovjek je bio u aziji a ne arabiji. Oni koji čitaju ovaj komentar sami istražite ovo na internetu.
Pa ko kaze da su iskorijenjene!?! Kakav je ovo placeni tekst ponovo?! Odsvno niste o vakcinisanju pisali! Necu u inat!
iskljuce ti profil "trajno" ako ne bude po njihovom, koja bagra
Kažu da su u to doba kod nas jedino preživjeli oni koji su porazbijali novouvedene televizore u boji, virus se tad tako prenosio
@Identolog ko i danas isto. to izmisljeno "opasno" sranye zvano kurona postoji dok postoje kanalizacijoni prodani mejn strim mediji koji su glavni prenosnici virusa straha19 i panike20.
Ako vjerujete u pricu o bil gejtsu i 5g tornjevima, najlakse vam je doticnog pobijediti tako sto cete prestati koristiti njegove proizvode i medije poput interneta, microsoft programa, googla, pa dalje pametne telefone itd. i sve s cim ima veze na ovaj ili na onaj nacin...sto se odmah ne iskljucite, oduzmite mu oruzje vrlo je jednostavno...ili se uozbiljimo i pobijedimo virus epidemioloskim mjerama