Zdravlje
0

Jedite nar i poboljšajte seksualni život

Sarajevo-x.com
Naučna studija na koju je potrošeno dva miliona funti otkrila je da jedna čaša soka od nara dnevno može usporiti starenje. Također pomaže u borbi protiv srčanih bolesti, otklanjanju stresa i čak vam pomaže da poboljšate seksualni život.

Značajan napredak je otkriven u oblasti poboljšanja ćelija kože, ćeija mozga i mišića srca. Doktor Sergio Streitenberger koji je vodio studiju je objasnio zašto je nar tako dobar za naše zdravlje.

"U pogledu starenja koje nar usporava mi smo veoma uzbuđeni da je naučno i dokazano da je ovo voće dar. Također smo uzbuđeni da otkrijemo koje još dobre strane nara postoje. Nar doslovno ne dozvoljava starenje ćelija nego ih stalno obnavlja", rekao je Streitenberger, prenosi Daily Mail.

Ukupno 60 volontera je učestvovalo u studiji u kojoj su dnevno dobijali po jednu pilulu koja je sadržavla sve sastojke ove voćke. Istraživači su otkrili da ima značajnih promjena u grupi koja je uzimala tabletu nara za razliku od onih koji su dobijali placebo. Nar se sada označava kao eliksir mladosti iz prirode.

Za nar se oduvijek znalo da je dobar zbog bogatstva vitaminima A, C i E kao i zbog željeza i antioksidanata. Prošle godine su istraživači sa Univerziteta Queen Margaret u Edinburgu otkrili da je nar odličan u borbi protiv stresa, ali da također pomaže u boljem kvalitetu seksualnog života.