Zdravlje
9

Hrana za koju su vam rekli da je štetna, a ona ima blagodati

Klix.ba
Jeste li prestali jesti neku hranu zato što vam je neko rekao da ona šteti vašem organizmu? Neki proizvodi su na lošem glasu, a to ne zaslužuju.

Mnoge namirnice za koje smtrate da su loše zapravo su dobre za vaš organizam. Na loš glas je dospjela i bijela riža. Japanci su među najzdravijom nacijom na svijetu, a poznato je da jedu rižu u velikim količinama. Pored toga, istraživanje je pokazalo da oni koji jedu bijelu rižu vjerovatno neće biti pretili.

Bijela riža ima više esencijalnih hranjivih tvari nego smeđa. Između ostalog smeđa riža je teže probavljiva i ima više arsena od bijele.

Često možete čuti i to da je kafa štetna, međutim ona je jedan od glavnih flavonoida. Ono što trebate znati o kafi je da ona štiti ćelije od negativnih prirodnih utjecaja povezanih sa starenjem te poboljšava rad srca.

Kafa smanjuje rizik od dijabetesa, Parkinsonove i Alzheimerove bolesti. Stručnjaci kažu da dnevno možete piti tri šoljice kafe i da će to imati blago pozitivan učinak na vaš organizam. Pokušajte konzumirati organsku kafu kad god je to moguće, piše fitnea.com.