Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma uvjek je bilo budala da napisu ovakav tekst, a posebno ovih doktora koji se zalazu da fino kazu bolesniku da mu daju secer u prahu. hm hm a nevalja ni sto se stalno govori o placebu, jer onda ce npr caj manje pomagati jer vjerujem da je on puno vise pomagao na placebo nacin nego sto zaista ima neka svojstva :)
jebes etiku, placebo je tehnika koja djeluje... posebno korisna upravo kod gore navedenih psiho slucajeva gdje je lijek, upravo sam subjekt!
:)))))) o boze ba da im kazu to i ne bi onda bio placebo :)))
Ih od kada kod nas postoji taj placebo u Bosni, To je ona priči kada je Hodža da ženi vodu (običnu vofu ) I kaže joj kada te muž počne grditi ti usta vode i nemoj gudati samo mučkaj. Kako ova ne bi odgovarala. I kažu dijeluje
Koji debil je pisao ovaj naslov ??? Koja je poenta placeba ako pacijent zna da je placebo ??????? duhhhhhh udri jace manijace dabogda ubio te grom
hahhaha taman i ja da napisem da je normalno da im ne kaze kad je placebo joj svasta na ovom svijetu :D
Koja je poenta placeba, ako pacijent zna da je to placebo?
Pa placebo upravo djeluje jer pacijenti misle da su to pravi lijekovi , a ono vitamini... :S I kao ovaj misli da ce to djelovat ako im kazes?! Nidje veze...osim ako je etika vaznija od zdravlja.