Odstranjen joj tumor na mozgu
0

Djevojčica se nakon operacije ne prestaje smijati

Sarajevo-x.com
Enna Stephens
Enna Stephens
Za djevojčicu Ennu Stephens život nakon operacije zloćudnog tumora na mozgu je postao pravo veselje. Naime, hrabra sedmogodišnjakinja se ne prestaje smijati.

Ljekari su prije operacije upozorili Ennine roditelje da bi djevojčica mogla imati neuobičajene nuspojave, poput tuge ili bijesa. No, Ennu je odstranjivanje zloćudnog tumora bacilo u veselje.

"Kada se počne hihotati, ne može prestati. Prekrasno je čuti taj zvuk nakon svega što je prošla. Najviše se smijala u prve tri sedmice nakon operacije", kaže mama Vana.

Dodaje da je njen smijeh bio toliko zarazan da ona i njen suprug Doug nisu mogli a da se ne pridruže svojoj kćerki.

"Ispočetka se stalno smijala, no s vremenom se to smanjilo, ali njezin hihot ne prestaje. Sada se smije samo smiješnim situacijama, kao kad se baka pretvara da je banana telefon", kaže Vana.

Liječnici su zadovoljni ishodom operacije. Daju joj 80 posto šanse za potpuni oporavak, a hihot će s vremenom nestati. Enni slijedi 16 mjeseci hemoterapije.

Ennino konstantno hihotanje nazvano je Pseudobulbar učinak, kod kojeg pacijenti koji su bili podvrgnuti operaciji uklanjanja tumora s mozga ne mogu kontrolisati svoje emocije.