Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Daily Mail je upitnog kvaliteta cak i za brisanje guzice. Pa im opet clanak koji klix citira... pardon, krade... sadrzi preciznije informacije iz kojih se vidi da je u pitanju napuhivanje naslova radi prepadanja ljudi. Ista tema u Telegraphu je obradjena kao "Veci rizik od raka za djecu zena s problemima s plodnoscu". http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10211673/Increased-cancer-risk-to-children-born-to-women-with-fertility-issues.html Dakle, ne impliciraju da je problem u procesu ne bi li prepali narod, nego da (gle cuda) nesto nije uredu s genima roditelja koji nisu u stanju da prave djecu. Sto clanak jos svodi na prilicno neinteresantne stvarne brojke. "If real, our findings would mean about four additional cases of childhood cancer and about nine additional cases of cancer in young adults per 100,000 exposed offspring." 4 slucaja na 100.000 djece i 9 na isto toliko odraslih. A to su samo netacnosti u izvjestavanju. O problemima meta-analize studija ne bih sad.
Pa kakvim sve lijekovima i hormonima nafiluju roditelje da bi IVF uspio,a potom i trudnoća-nije nikakvo čudo.
Pa kojem članku, što ne napišete fino, ili što ti od kojih ste copy paste članak nisu napisali, mogu i ja napisati u jednom istraživanju je otkriveno da je glista pametnija od čovjeka, za svakog čitaoca argumenti su jednaki u oba..tamo neko istraživanje... ALI STE VI DEBILI IPAK ŠTO OVO OBJAVLJUJETE UOPĆE!
Tužno...
ja znam nekad da sam imo onaj ekg a ovo nisam cuo
Nazalost, tek sada izlaze na vidjelo nedostaci ove metode. Eminentni strucnjaci svijeta su na to upozoravali prije vise godina, ali se ti glasovi nisu culi. Nazalost, sada je za neku djecu vec kasno